LuLLiL f.r.i.e.n.d

Friday, 31 December 2010

last entry for 2010

assalammuailaikum~~~
u ollzzz...sihat2 kah semua???
hoi...berebut2 orang nak update kat blog n FB pasal becoming 2011...
wah...aku pun tidak mahu ketinggalan...
meneruskan legasi LAST ENTRY FOR 2009.

kalo nak buat summary for the whole 2010...tak dapat la dek!!! 
rasa hidup aku..mcm hidup korang juga... UP & DOWN :)

aku nk hupdateee... cerita2 aku menjelang pengakhiran 2010....

30 dec 2010 (sesi SIANG)
after kelas advance acc 2...aku date dgn gf aku..nur izzati azmi...
mane lag kalo bukan di lembah tengah [mid valley]
we oll just tgk movie... cerita thailand yang seram...byk darah... aku tutup muka je... serupa mcm tak payah tengok... aku duduk sebelah couple...yg okie la..menjaga tata susila :)
aku berjaya makan prosperity u ollz... just love the twist potato...
yang palaing penting...gf aku ni belanje aku makan ice crea BASKIN ROBBIN's  regular scoop RM 7.8
"tq izz"
mad mad sale!!! damn...!!! aku jeling2 je...coz MAK CIK JPA TAK MASUK LAGI
here some pic :)
 meet my gf..nur izzati azmi...member kammmcchhheeennnggg kat KMNS dulu...
 kish the bear :) [ huhuhu rindu plak nak kissh...my 'bear-bear']

(sesi MALAM)
after maghrib...seriuslyy...ngantuk tahap gaban...
perut lapar...tapi mls nk pergi cafe... haruslah tidur dahulu...
pukul 9.00 pm gi bilik mun....yerp...die ajak pergi makan dekat NIM's n movie ALAMANDA...
herm...bile aku mun iema n syikin jaafar dah bergabung....
haru biru jadi nyer...dari cerita pasal hijab...melompat budak cina gps... lompat tinggi sikit nk jd blogger yg ramai fan...ouh..tidak ketinggalan cerita "feeeewwwiitttt kereta merah jambu"
hah!!! tak sampai alamanda pun....makan sampai pukul 11.30 pm...
so we oll decide nak pergi DOWNTOWN CHERASS...
cis!!!! sesat sudah pasti...tersinggah dekat DATARAN MERDEKA!!! awesome bebeh!!!
sekaligus celebrated ala kadar bufday girl...MUNIRA ZAINAL...
besh je celebrated kat situ without any food mahu pun tepung...
blh dengar denting jam :) "mun...happy bufday!!!"
here some pics!!!
 syikin jaafar dan munirah zainal...mereka sangat teringin nak jadi model hijab !!! FOC je!!!
 MRS.HARUSSANI !!! 
 uh!!! saannnteeekkk jugak pic ni...


 bufday girl!!! aka awek cameron!!!
 nak tunjuk jam cik adidas yang baru ditukar tali!!!
 memandangkkan MAK CIK JPA TAK MASUK LAGI...so kiterog usha-usha je barang2 dekat down town cheras...
 makan steamboat RM 1 secucuk je yg mampu kiterog beli....
T.I.K.L terchennnta....
down town cheras tuh gilller dekat dengat T.I.K.L 
agak la kurang ajar..kalo aku tak singgah sekejap sekolah ni...
hahaha.. cepat2 amik gambar...sebelum pak guard datang...time ni almost 2.00 am kot!!

31 dec 2010 (sessi siang)
ada mission besar!!! SG GABAI !!! giller besh...sejuk..argh..speechless!!!
da plan nak pergi dari second year lag...konon-konon nak buat babi beratur [barbeque]...
sekali lagi aku mention MAK CIK JPA TAK MASUK LAGI...!!!
hanya mampu beli nasi lemak... biskut timbang RM 1 untuk 100 gm dan roti cap gardenia bersama sardin !!!
ouh...tak lupa...air econsave yang rase payau giler!!!
disebalik cerita ini...kami bertolak dari UKM dalam pukul 7.40 am...
kami SESAT!!! sampai ke JELEBU NEGERI SEMBILAN...
tolong la percaya... maaflah..hp kami semua tak canggih...tak de GPS!!!
menggunakan gerak haty sahaja!!!
terima kaseh kepada pakcik basikal...tolong bg tahu jalan ke sg gabai!!! ouh..kakak seven eleven jugak :P
here some pics :) :) :)
 yey dah sampai!!!
 tq kepada timer mr red sony :)
 sejuk..maka jadi lapar...biskut timbang the best!!!!
 glammmer dan hot sekejap!!! sumer nak pandang...hikhikhikhik... [gelak gedik]
okie...cik wany love thiz pic :) very the besh!!! suke giler tgk couple kat belakang tuh..
nih confirm couple yg HALAL :) inai dekat jari kakak tuh ade lg...
dan yang penting..sang suami itu handsome dan very the caring :)
senyum sorang2 aku tgk mereka berdua...
dalam hati "nak jugak macm ni!!!"

 tahan gigil je nih!!!
us :)

(sesi malam)
mood : tak excited langsung pasal 2011
GAGAL untu buat postmoterm untuk kejayaan diri sendiri bg 2010!!!
chiilll la kan...
duduk kat rumah je...tak keluar mana-mana untuk celebrated!!!
menikmati cerita iron man di TV3 sambil makan jangung rebus sedap!!!
last year celebrate dgn bibik!!!
here some pics ;)
konon-konon aku dengan bibik nak tgk bunga api dekat tasek chempaka bangi!!!
hampeh....satu hape tak de...
dengar bunyi bunga ape dari jauh je!!! better than nuthing la kan...
and....
he called me!!! HE=K.A.M.U 
argh!!! damn!!! he called me...cakap-cakap...
"orang tengok avatar tadi...3 kali orang tengok...member belanje"
"kamu kat mane???dengan bibik ke???"
n many more!!!
then tepat 12.00 am... "selamat tahun baru KAMU "
"selamat tahun baru jugak!!!"
i just mishhh thez moment la u ollzzz!!!! dah...KAMU da tak call da pown :(

azam cik wany tahun ni :
NAK KUMPUL DUET BANYAK-BANYAK SEBAB NAK KAWEN DENGAN amirul hadi :) HAHAHHAHA!!! WISH ME LUCK EVERYBODY :) 

nota pertolongan :) :
korang tolong dokan my aunty yerk...ci wah!!! ci wah tengah tunggu masa untuk bersalin...
aku da text ci wah...suruh ci wah...tahan baby dari keluar malam ni...hope baby keluar esok...
insyaALLAH...
yey afiiqqq...musssyyukkk...nak dapat adek baru da :) 

okie bebeh!!!! sorry...entry TERLAMPAU PANJANG!!! thax for reading :)

17 comments:

Noraini Salleh said...

seronok u kan?? wuhu~ abg 2 kah yg u story 2?? sempat lg kan?? haha~

mizzbutterfly said...

alhamdulillah...better cerite yg seronok aje... abang??huhu dunt ever call him abang...heheh of coz...selalu je smpt...

. . . h u s n a . . . said...

best!! lagi?? hehe~~

mizzbutterfly said...

tq izni husna!!!!

CIK FAFAZ said...

good luck kak wani!
dh nk kawen ngn dye panggil kite taw!
haha.

mizzbutterfly said...

baek la ade fafaz

SITI NURFARAHHIN RASID said...

semua benda pun terbantut sbb jpa x masuk lg...:( ble diorg nk masukkan ni??????????huhu

mizzbutterfly said...

farah rasid..bersabarlah wahai sahabat :)

**hudalulu** said...

waa nak carik gaduh ngan lu......wa bengang betol lah ngan korang2 ni semua. sebab wa tak dapat join ini trip g sungai gabai...perghhhh bengang wa ni dah tahap cipanzee dah ni.... ape ni? sambut new year tanpa wa....adoii....wa cakap lagi sekali wa memang bengang giler r ni!
hahahaha

mizzbutterfly said...

bibik sayang..jgn ckp aku tak ajk ko der!!! hahahhaa...insyaALLAH ade kesempatan kiter pergi k...

~sakina~ said...

seronok nye mandi sungaiii!!!
ritu aku pun lalu kat tikl~~
mishhh!!

HaMiZah said...

happy new year wani (:

mizzbutterfly said...

tq miza...
rindu jugakkk wahai kina!!!

izz said...

hoho..glamor btul ak..haha thx kt ko gak..mncapub kn pic ak..hehe..yela akhirnye jdi juga kte jumpe..nnti kte jumpe lgi keje sme2..haha =)

mizzbutterfly said...

huhuhu izz..da follow aku..baek la izz..kita doa sesame yerk!!!

I said...

nape ek ko xdapat aku update? ko tak follow aku eh.hehehe.

mizzbutterfly said...

hey...mane blh aku tak follow...aku follow la..tak pe aku rase..aku tau care penyelesaian..

Related Posts with Thumbnails