LuLLiL f.r.i.e.n.d

Wednesday, 29 December 2010

ONE happy FAMILY at PD :)

hye...jumpa lagi...
amaran keras : entry ini mgkin banyak gambar :)
hope anda-anda semua gembira dengan entry ni !!! INI SERIUS...saya mahu buat anda-anda semua gumbireeee :) : ) :)

last weekend...abah punya kawan...ada buat kenduri kat PD...
lokasi rumah kenduri tuh..betul2 depan pantai... bile da depan pantai...rugi sgt la..kalo pergi balik hari saje bukan ???
maka...abah pun ajak la kami-kami semua CHUTY-CHUTY MALAYA :)

day one 25th dec 2010
merry chirstmas!!!
 jalan gile punye jammed...wlpun aku tak drive...agak sengal2 pingang gak la duk lelame dlm kereta...
ade excident yg type sandwich punye !!! [ezora langgar 4WD punye kereta..dan break emergency tetiba wira sondol plak ezora tuh..yargh!!! sandwich la kan :) ]
 boat pisang!!! [banana boat] at TELUK KEMANG...
aku tak naek pun banana boat ni..sebab fobia... kisahnye...bile orang tu nk tergolekkan penumpang banana boat...aku pun tergolek dekat laut...dan kemudian kaki aku tersekat dekat tali banana boat 
tuh...dan..aku minum air laut gile banyak...time ni.. aku mengucap banyak gile... mmg igt da nk mati da time ni.. penumpang lain gelak-gelak suka sbb besh naek banana boat... sampai tak perasan kan aku...
akhirnya mak aku baru perasankan aku.. "eh wani..wani..wani..ok takkk???" [sungguh aku tak reti berenang]
TELUK KEMANG tak besh...air laut da keruh der!!! giler keruh...
ramai gile couple-couple...dimana sang boyfren mengusung DSLR yang cecanggih dan snap-snap pic sang girlfrend... aku...??? hanya melihat dan merenung mr redsony aku sahaja !!! janji ade !!!
are man tengah merajuk :( angah selalu kepoyaan dan amira husnina 
 sufarhan sulaiman dan abah... haiyoo!!! nih besh...dapat naek jetski...
mestilah bukan aku yang tungang jet ski tuh...tidak berani woi!!!
besh..jerit kuat2 gile dekat tengah laut :)
ouh lelaki belakang yang membonceng jet ski itu ialah abah saya :)

day two 26th dec 2010
6 tahun tsunami pertama sudah berlaku...
ombak di PD tenang-tenang aje :)

 perkara wajib yang mesti di buat setiap kali pergi pantai...MESTI!!!
Orang tak de boyfriend...so tak blh la nk tulis-tulis nama bf kan...
so teringat kan LuLLiL...jadi la seperti ini...yey! yey!
 tanam aman...hidup-hidup :) aku nak jugak mcm ni...
"anep..tolang la buat kan untuk kak cik"
then angah cakap "kamu besar!!! penat nak korek lubang" okie paham!!!
 shuuukkkkeeerr!!! gillaaa pic ni...sayang nye aku tak de dlm pic ni...
sowrry la mr redsony tak blh celup2 dalam air...jadi tak boleh la nk amik pic dlm dasar laut...
kali ni seawal pukul 8 pagi we oll da kuar g pantai belakang hotel...
pantai nih private sikit...tak ramai yg datang...air pun jernih jer... of course seronok !!!
 haaaa...tengok...opah yang dah usia 75++ tak mau lepaskan peluang...nak jugak mandi...
then..bersiap-siap untuk kenduri kawen... :) [kawen lagiiii...]
 gumbire nampak?????
 mizzbutterfly with kak long [cucu menantu opah yang sulung]
 eh...cik wany n her mother....PN HAMIDAH
 bakal pengantin... hahahhah!!! okie tipu...
ANGAH ZURA  & ANGAH EDDY :)
eddy insyaALLAH akan kawen tahun depan....angah zura???? erm...erm...erm... mgkin kot tahun depan jugak!!! kak cik wany...???? ENTAH!!!
gambar...kekenyangan depan hotel...ditemani kereta-kereta yang tidak tahu siapa yang punya...
get ready untuk blk KL la weh!!! ouh..lihat opah saya yang berbaju biru tu...
"chhooommeeell la opah buat peace :) "

nota rindu :
esok harap sangat dpt jumpa dan tengok AMIRUL HADI...YES you...AMIRUL HADI...
argh...damn...lately nih  tiap tiap malam before tido mesti google pic AMIRUL HADI...
sudah obses barang kali ...

good luck dude !!! [tapi die tak maen kan...waa....sedey :( ]
okie...good luck untuk abang jersi no 16 jugakk...KUNALAN :)

dah nak habis da!!! yer...dah habis da :) gummbireee takk...???

11 comments:

~sakina~ said...

wany, aku naek banana boat tu kan, belum jatuh lagi aku dah jerit. aku sorang pulak tu yg jerit
malu gile! tapi besh! walaupun safety jaket aku tebukak, syukur panjang umur :D

btw, rase cm nak kawen je..hihi *gatai*

. . . h u s n a . . . said...

hehe.. :)

wawa zakaria said...

bestnye dye mandi manda yeee ;)

eheheh ada mairulhadi lh dlm belog ni HEHE
sexyyy ohhh!

merahitujambu said...

baru je lepas g pd semalam..2 malam...syok!

hanie bonie said...

mmg gmbar yg sungguh menggembirakan.. hehe... tbe2 tringat hanie pegi PD ngan dato. hehehe.terima ksh sbb entry ni mengenang kmbali zaman kami pd mula2 bibit cintan cintun.. hahahha... well..sy suke nota rindu anda.. ngeeeeee...

mizzbutterfly said...

kinaa...syukur...umur ko panjang...

ckgu hani : wah...seronok dating kat pd yerk...tq coz suka note rindu tuh..

merah iu jambu : huhuhu pergi pd dgn bf gak yer???

wawa: of coz he is so sexxyyy :)

Sharifah Nur Aina said...

go opah! ayuuu :)
nxt time cuti lah kat langkawi. hoho

mizzbutterfly said...

la na...ko nk promote langkawi ko plak..heheheh langkawi lg guna ongkos yg banyak...heheh kena tunggu air asia wat promotion... :)

Abir Abhar said...

jelesnya dia mandi laut..
jumpa buaya x?

mizzbutterfly said...

huuyyyyoooi...abhir comment entry aku..buaya??? tak de la plak..buaya takut dgn aku kot bhir...

CIK FAFAZ said...

whoooo.
bes bes. bes lah mandi laut, sy mandi kolam jer. laut jauh. haha.
selamat thun baru sis !
(:

Related Posts with Thumbnails