LuLLiL f.r.i.e.n.d

Friday, 31 December 2010

last entry for 2010

assalammuailaikum~~~
u ollzzz...sihat2 kah semua???
hoi...berebut2 orang nak update kat blog n FB pasal becoming 2011...
wah...aku pun tidak mahu ketinggalan...
meneruskan legasi LAST ENTRY FOR 2009.

kalo nak buat summary for the whole 2010...tak dapat la dek!!! 
rasa hidup aku..mcm hidup korang juga... UP & DOWN :)

aku nk hupdateee... cerita2 aku menjelang pengakhiran 2010....

30 dec 2010 (sesi SIANG)
after kelas advance acc 2...aku date dgn gf aku..nur izzati azmi...
mane lag kalo bukan di lembah tengah [mid valley]
we oll just tgk movie... cerita thailand yang seram...byk darah... aku tutup muka je... serupa mcm tak payah tengok... aku duduk sebelah couple...yg okie la..menjaga tata susila :)
aku berjaya makan prosperity u ollz... just love the twist potato...
yang palaing penting...gf aku ni belanje aku makan ice crea BASKIN ROBBIN's  regular scoop RM 7.8
"tq izz"
mad mad sale!!! damn...!!! aku jeling2 je...coz MAK CIK JPA TAK MASUK LAGI
here some pic :)
 meet my gf..nur izzati azmi...member kammmcchhheeennnggg kat KMNS dulu...
 kish the bear :) [ huhuhu rindu plak nak kissh...my 'bear-bear']

(sesi MALAM)
after maghrib...seriuslyy...ngantuk tahap gaban...
perut lapar...tapi mls nk pergi cafe... haruslah tidur dahulu...
pukul 9.00 pm gi bilik mun....yerp...die ajak pergi makan dekat NIM's n movie ALAMANDA...
herm...bile aku mun iema n syikin jaafar dah bergabung....
haru biru jadi nyer...dari cerita pasal hijab...melompat budak cina gps... lompat tinggi sikit nk jd blogger yg ramai fan...ouh..tidak ketinggalan cerita "feeeewwwiitttt kereta merah jambu"
hah!!! tak sampai alamanda pun....makan sampai pukul 11.30 pm...
so we oll decide nak pergi DOWNTOWN CHERASS...
cis!!!! sesat sudah pasti...tersinggah dekat DATARAN MERDEKA!!! awesome bebeh!!!
sekaligus celebrated ala kadar bufday girl...MUNIRA ZAINAL...
besh je celebrated kat situ without any food mahu pun tepung...
blh dengar denting jam :) "mun...happy bufday!!!"
here some pics!!!
 syikin jaafar dan munirah zainal...mereka sangat teringin nak jadi model hijab !!! FOC je!!!
 MRS.HARUSSANI !!! 
 uh!!! saannnteeekkk jugak pic ni...


 bufday girl!!! aka awek cameron!!!
 nak tunjuk jam cik adidas yang baru ditukar tali!!!
 memandangkkan MAK CIK JPA TAK MASUK LAGI...so kiterog usha-usha je barang2 dekat down town cheras...
 makan steamboat RM 1 secucuk je yg mampu kiterog beli....
T.I.K.L terchennnta....
down town cheras tuh gilller dekat dengat T.I.K.L 
agak la kurang ajar..kalo aku tak singgah sekejap sekolah ni...
hahaha.. cepat2 amik gambar...sebelum pak guard datang...time ni almost 2.00 am kot!!

31 dec 2010 (sessi siang)
ada mission besar!!! SG GABAI !!! giller besh...sejuk..argh..speechless!!!
da plan nak pergi dari second year lag...konon-konon nak buat babi beratur [barbeque]...
sekali lagi aku mention MAK CIK JPA TAK MASUK LAGI...!!!
hanya mampu beli nasi lemak... biskut timbang RM 1 untuk 100 gm dan roti cap gardenia bersama sardin !!!
ouh...tak lupa...air econsave yang rase payau giler!!!
disebalik cerita ini...kami bertolak dari UKM dalam pukul 7.40 am...
kami SESAT!!! sampai ke JELEBU NEGERI SEMBILAN...
tolong la percaya... maaflah..hp kami semua tak canggih...tak de GPS!!!
menggunakan gerak haty sahaja!!!
terima kaseh kepada pakcik basikal...tolong bg tahu jalan ke sg gabai!!! ouh..kakak seven eleven jugak :P
here some pics :) :) :)
 yey dah sampai!!!
 tq kepada timer mr red sony :)
 sejuk..maka jadi lapar...biskut timbang the best!!!!
 glammmer dan hot sekejap!!! sumer nak pandang...hikhikhikhik... [gelak gedik]
okie...cik wany love thiz pic :) very the besh!!! suke giler tgk couple kat belakang tuh..
nih confirm couple yg HALAL :) inai dekat jari kakak tuh ade lg...
dan yang penting..sang suami itu handsome dan very the caring :)
senyum sorang2 aku tgk mereka berdua...
dalam hati "nak jugak macm ni!!!"

 tahan gigil je nih!!!
us :)

(sesi malam)
mood : tak excited langsung pasal 2011
GAGAL untu buat postmoterm untuk kejayaan diri sendiri bg 2010!!!
chiilll la kan...
duduk kat rumah je...tak keluar mana-mana untuk celebrated!!!
menikmati cerita iron man di TV3 sambil makan jangung rebus sedap!!!
last year celebrate dgn bibik!!!
here some pics ;)
konon-konon aku dengan bibik nak tgk bunga api dekat tasek chempaka bangi!!!
hampeh....satu hape tak de...
dengar bunyi bunga ape dari jauh je!!! better than nuthing la kan...
and....
he called me!!! HE=K.A.M.U 
argh!!! damn!!! he called me...cakap-cakap...
"orang tengok avatar tadi...3 kali orang tengok...member belanje"
"kamu kat mane???dengan bibik ke???"
n many more!!!
then tepat 12.00 am... "selamat tahun baru KAMU "
"selamat tahun baru jugak!!!"
i just mishhh thez moment la u ollzzz!!!! dah...KAMU da tak call da pown :(

azam cik wany tahun ni :
NAK KUMPUL DUET BANYAK-BANYAK SEBAB NAK KAWEN DENGAN amirul hadi :) HAHAHHAHA!!! WISH ME LUCK EVERYBODY :) 

nota pertolongan :) :
korang tolong dokan my aunty yerk...ci wah!!! ci wah tengah tunggu masa untuk bersalin...
aku da text ci wah...suruh ci wah...tahan baby dari keluar malam ni...hope baby keluar esok...
insyaALLAH...
yey afiiqqq...musssyyukkk...nak dapat adek baru da :) 

okie bebeh!!!! sorry...entry TERLAMPAU PANJANG!!! thax for reading :)

Wednesday, 29 December 2010

ONE happy FAMILY at PD :)

hye...jumpa lagi...
amaran keras : entry ini mgkin banyak gambar :)
hope anda-anda semua gembira dengan entry ni !!! INI SERIUS...saya mahu buat anda-anda semua gumbireeee :) : ) :)

last weekend...abah punya kawan...ada buat kenduri kat PD...
lokasi rumah kenduri tuh..betul2 depan pantai... bile da depan pantai...rugi sgt la..kalo pergi balik hari saje bukan ???
maka...abah pun ajak la kami-kami semua CHUTY-CHUTY MALAYA :)

day one 25th dec 2010
merry chirstmas!!!
 jalan gile punye jammed...wlpun aku tak drive...agak sengal2 pingang gak la duk lelame dlm kereta...
ade excident yg type sandwich punye !!! [ezora langgar 4WD punye kereta..dan break emergency tetiba wira sondol plak ezora tuh..yargh!!! sandwich la kan :) ]
 boat pisang!!! [banana boat] at TELUK KEMANG...
aku tak naek pun banana boat ni..sebab fobia... kisahnye...bile orang tu nk tergolekkan penumpang banana boat...aku pun tergolek dekat laut...dan kemudian kaki aku tersekat dekat tali banana boat 
tuh...dan..aku minum air laut gile banyak...time ni.. aku mengucap banyak gile... mmg igt da nk mati da time ni.. penumpang lain gelak-gelak suka sbb besh naek banana boat... sampai tak perasan kan aku...
akhirnya mak aku baru perasankan aku.. "eh wani..wani..wani..ok takkk???" [sungguh aku tak reti berenang]
TELUK KEMANG tak besh...air laut da keruh der!!! giler keruh...
ramai gile couple-couple...dimana sang boyfren mengusung DSLR yang cecanggih dan snap-snap pic sang girlfrend... aku...??? hanya melihat dan merenung mr redsony aku sahaja !!! janji ade !!!
are man tengah merajuk :( angah selalu kepoyaan dan amira husnina 
 sufarhan sulaiman dan abah... haiyoo!!! nih besh...dapat naek jetski...
mestilah bukan aku yang tungang jet ski tuh...tidak berani woi!!!
besh..jerit kuat2 gile dekat tengah laut :)
ouh lelaki belakang yang membonceng jet ski itu ialah abah saya :)

day two 26th dec 2010
6 tahun tsunami pertama sudah berlaku...
ombak di PD tenang-tenang aje :)

 perkara wajib yang mesti di buat setiap kali pergi pantai...MESTI!!!
Orang tak de boyfriend...so tak blh la nk tulis-tulis nama bf kan...
so teringat kan LuLLiL...jadi la seperti ini...yey! yey!
 tanam aman...hidup-hidup :) aku nak jugak mcm ni...
"anep..tolang la buat kan untuk kak cik"
then angah cakap "kamu besar!!! penat nak korek lubang" okie paham!!!
 shuuukkkkeeerr!!! gillaaa pic ni...sayang nye aku tak de dlm pic ni...
sowrry la mr redsony tak blh celup2 dalam air...jadi tak boleh la nk amik pic dlm dasar laut...
kali ni seawal pukul 8 pagi we oll da kuar g pantai belakang hotel...
pantai nih private sikit...tak ramai yg datang...air pun jernih jer... of course seronok !!!
 haaaa...tengok...opah yang dah usia 75++ tak mau lepaskan peluang...nak jugak mandi...
then..bersiap-siap untuk kenduri kawen... :) [kawen lagiiii...]
 gumbire nampak?????
 mizzbutterfly with kak long [cucu menantu opah yang sulung]
 eh...cik wany n her mother....PN HAMIDAH
 bakal pengantin... hahahhah!!! okie tipu...
ANGAH ZURA  & ANGAH EDDY :)
eddy insyaALLAH akan kawen tahun depan....angah zura???? erm...erm...erm... mgkin kot tahun depan jugak!!! kak cik wany...???? ENTAH!!!
gambar...kekenyangan depan hotel...ditemani kereta-kereta yang tidak tahu siapa yang punya...
get ready untuk blk KL la weh!!! ouh..lihat opah saya yang berbaju biru tu...
"chhooommeeell la opah buat peace :) "

nota rindu :
esok harap sangat dpt jumpa dan tengok AMIRUL HADI...YES you...AMIRUL HADI...
argh...damn...lately nih  tiap tiap malam before tido mesti google pic AMIRUL HADI...
sudah obses barang kali ...

good luck dude !!! [tapi die tak maen kan...waa....sedey :( ]
okie...good luck untuk abang jersi no 16 jugakk...KUNALAN :)

dah nak habis da!!! yer...dah habis da :) gummbireee takk...???

Sunday, 19 December 2010

go BACK to SCHOOL ;)

jumpa lagi :)
have a good day everybody!!!
kisah semalaman.... hari sabtu yang agak berkualiti bagi aku...

yesterday, aku, opah cousin aku... amira husnina...shoping barang sekolah!!!
bukan untuk aku...bukan jugak untuk opah...
AMIRA HUSNINA... anak arwah pak su aku...
pak su aku meninggal dunia time aku form one...
so setiap kali musim cuti sekolah panjang... mesti mira datang cuti kat umah...sekaligus untuk beli keperluan barang sekolah... dan chuty-chuty Malaya bersama family aku... 

otai gilllak patung nih bergaya dengan baju sekolah :)
well...aku dapat rasa pakai baju seperti di atas time form one dan form four je... form-form lain...aku pakai baju BIRU PENGAWAS....rase bosan gile... form five...agak glamer la sikit uniform MPP TIKL aku...
[hari terakhir pakai blazer... depan locker kat RAFLLESIA... damn...rindu giler!!!!]
herm...hari terakhir SPM...aku plan nk sagt pakai baju seperti patung diatas...siap mintak permission lagi
dengan cikgu Zuraidah, PK HEM TIKL
"cikgu...saya rasa saya dengan MPP lain ada yg nak pakai baju sekolah kaen biru la cikgu...blh tak...???"
"look here...syazwani.... awak tak bangga ke dengan uniform MPP awak???"
okie..makna nya TIDAK DIBENARKAN sama sekali...untuk pakai balik uniform tuh...dan aku kecewa :(


hahahhaa...sila lihat...sekarang macam-macam colour uniform sekolah da ade...
aku pun naek tak tahu..yang kaler pink tuh...untuk pengawas ke... yang hijau tuh untuk libarian ke...??? yang purple tuh plak...???
wah...warna warneee yerk..budak budak sekolah zaman sekarang berghaya...pergi sekolah...

apa yang aku nak cuba sampaikan dekat entry nih...adalah... 
bila anak-anak mahu sekolah... mak ayah pening kepala nak cari duet...
yerp...untuk belanja AMIRA HUSNINA tadi je dah cecah RM 150...
ni pun amik set uniform 2 helai sahaja...kasut n so on... 
belum lagi yuran sekolah...yuran bas sekolah...buku...belanja harian...
belum lagi anak-anak yang nak "ma nak pakai brand CANGGIH la ma...kain dia lain ma...sedap dan sejuk je ma...selesa..." [heeee....aku la nih !!! ]
haaa.....memang CANGGGGIIIHHHH la duet mak ayah korang!!!
tapi tak kesah la bagi sapa yang mampu... karang bankrupt la plak...pengeluar CANGGIH...tak de sapa yg nak beli...
aduhai...dan jika..satu family tuh...anak-anak dia jarak umur 2 tahun..tiga tahun..tak pun setahun...
ha...sekali mula sesi persekolah 5 orang anak nak pergi sekolah...mak ayah kerja-kerja biasa ja...
mahu tak haru biru carik duet!!! 
maka, kawan-kawan yang rasa dah nak kawen dan mahu anak ramai

"MARILAH MENABUNG"

hey..cuty untuk budak UKM..dah tammmaaattt!!!! sila balik ke KOLEJ masing-masing!!!
dan aku masib belum berkemas...tengok-tengok la hari senin..."gua sampai itu UKM der"

nota pesanan :
JANGAN MAKAN HARTA ANAK YATIM kengkawan :)

nota tahniah:
ouh... TAHNIAH skuad bola MALAYSIA...anda gempak weh!!! dan untuk abang jersi no 21... "sexxy la awak maen bola"
amirul hadi ;) ;) ;) saya suka :) :) ;)
[pic dr google...TQ Google]


Tuesday, 14 December 2010

CARWEEN Lagikkk!!!!

hye anda-anda semua....hye LuLLiL :)
di Malaysia ni...asal bulan doblas aka december je... mesti ramai yg mahu kahwen...yer kahwin...
ni haaaa.... mak cik aku... adik perempuan bongsu emak...cik ema juga tidak ketinggalan...
so cik ema n her hubby aka my new uncle uncle roni
SELAMAT PENGANTIN BAHARU....
[selamat pengantin baru...somoga ke anak cucu...bahgia...mesra selalu...bla..bla...murah rezeki... alhamduliillah... betemu jodohnya...bla...*tak henggat dah lirik lagu dia ape*]



time nikah je aku pengang mr redsony... so tak byk picture weh...
lagi pun...cik ema dah hire photographer yg bertauliah....
malas la nk tunjuk pro sangat amik gambar sana sini...
plus... sangat sibuk kenduri kali ini...buat ala-ala kampung...no catering...penat der!!!
jatuh demam + sengal sengal badan la jugak ...
heeeee.... tak mahu kalah....harus la ade pic tuan punya blog kan...
sila lihat tangan cik ema..."saya la yg tekapkan inai itu..."
MUHAMMAD AFIQ RAZAK....
entah kenapa...seharian hari sabtu lepas...budak kechik +chomel+handsome mcm DAFI AF ni + cute nih...
mahu sahaja bermanja dgn aku!!! bila aku nak salin pakaian dan solat dekat rumah opah lagi satu pun
afiq nak ikut...kalo tak bawak...afiq nagishhh sekuat haty...
"okie kak cik rindu afiq"

hasil daripada kenduri ni... kasut kuliah aku hilang...choi!!! "siapa yg hammikkkk kasut aku ni... murah je kort...JPA tak masuk lagi nih...haiyakkk mcm ne nak start kuliah nih...tak de kasut weh"

nota rindu :
hari ini hari SELASA...dekat bangi ada pasar malam kat shell...rindu dengan suasana pasar malam itu...ouh ayam uncle Bob!!! kuew teow goreng abang sedap!!! 

nota baru:
nak buat labels MARRIED la....dlm blog aku ini...mcm dah banyak je ceritera orang kahwin... dan yang pasti lepas ni member2 aku pun ramai yg nk kawen kan...yer la...sumer dah sampai seru...da nak sampai alam dewasa nih da...SILA TERIMA HAKIKAT...ANDA SEMAKIN TUA 

nota tahniah:
caya la !!! member-member yang da tahu result....tahu..sume nye canggih2 belaka result korang kan..kan..kan.. siap pamir kat blog masing-masing!!! nak tahu result aku??? hurm... sila la tanye die FB!!!

Thursday, 9 December 2010

aku tak BODOH!!!

hye!!! selamat hari KHAMIS :)
bace tajuk pun dah boleh tahu ape isi entry ini kan...
yerp...semalam...aku adek kecik muhammad ridzwan dan causin kecik amira husnina...
melangkahkan kaki ke JJ KEPONG...
mula rase bosan duduk di rumah...maka panjangkan langkah bersama mr khannchheel...

sinopsis AKU TAK BODOH ???? blh google sendiri kort!!!
tak lawak mane pun...
panggung tak penuh...dalam 30 orang ahli saja !!!
tapi sangat kagum dgn satu family ni...atok..nenek...ibu dan anak-anak...sume pergi..
okeyh la...kalo nk buat hiburan untuk famili...
TETAPI...yer...mesej dalam cerita ini sagt la heavy...yerp very heavy.... 
berat otak aku nk pikir... untuk bagi jiwa aku nih insaf sikit... 
bila citer nih da habis...aku tanye adek aku...yg umurnya 11 tahun  "man paham tak cerita ni???"
"entah la kak cik...man rasa...wlpun dia bodoh kat sekolah..dia ade bakat lain " [ayat karangan]
okey la tuh...atleast adek aku ade dpt pengajaran sikit....

<3 kanak-kanak nih jujur sebenarnya...mereka tak pandai mahu menipu...
<3 kanak-kanak dan remaja suka dipuji...puji la mereka wlpun hasil kerja mereka tak la hebat mana...
     dengan pujian yg diberi...mereka lebih menghargai dan rasa di motivasi...
<3 bagi peluang orang yg dah lakukan kesalahan untuk bercakap
<3 jika anak2 anda dah melakukan kesilapan...jangan membebel...annoying gile !!!
<3 anak2 sekalian....mama,papa.emak,abah,umi,walid,ibu,ayah marah korang...sbb mereka sayang... mereka cuba bagi yang terbaek untuk kita :)

F.A.M.I.L.Y
"Father : And : Mother : I : Love : You"

i'm not STUPID...

esok result keluar!!! cayalah weh!!!

Sunday, 5 December 2010

KAU PERGI KERNA KAU SUKA

4th Disember 2009 
time : 11 pm nak ke 12 am...
Cakap-cakap gune YM...
KAMU cakap KAMU mimpi ORANG... ORANG nagish nagish dalam mimpi tu...
KAMU cakap...KAMU dah cuba pujuk ORANG... tapi ORANG tak mahu berhenti menagish...
KAMU tanye ORANG... "WANI...adakah ORANG  ni kejam???"
mulanya...ORANG mcm tak mahu amik serius...ORANG siap buat lawak sarkastik lag...
"KAMU rindu ORANG kot....KAMU tak pujuk ORANG guna ice cream kort..."
then...KAMU mcm tak mahu memain...
maka... ORANG keluarkan satu statement... "KAMU lepas kita panjat gunung sama-sama hari tu...tiap-tiap hari ORANG mimpi KAMU"
KAMU terusan bertanya "WANI adekah ORANG selalu buat KAMU menagish??? adekah ORANG selalu seksa hati KAMU??? adekah ORANG sakitkan hati KAMU???"
dan jawapan yang cik wany bag "KAMU baik...:) KAMU tak pernah saketkan haty ORANG... KAMU,  tak pernah buat orang nagish pun "
KAMU kata lagi... "hari-hari ORANG mintak doa dekat ALLAH ampunkan dosa ORANG... ORANG tak tenang ORANG tahu ORANG banyak buat silap dekat KAMU...bg KAMU harapan"
KAMU tidak tahu...ORANG juga selalu doa mintak ditunjukkan segala kebenaran...
[cik wany tak balas paper pun YM ... berdiam..renung lappy sehabis baek]
KAMU cakap lagi " ORANG cerita kat mama ape yang berlaku, mama cakap mama mintak ORANG berterus terang dengan KAMU,  mama kata..."abang...haty perempuan sensetif...sekali dia terluka..dia akan ingat sampai bila-bila" "
cik wany tanya dekat KAMU "kenapa KAMU tiba-tiba jauhkan diri dari ORANG???"
dan KAMU jawab "ORANG pun tak tahu kenapa..."
too many words... the end of this conversation...
KAMU letak 7 permintaan... yang buat orang rasa....ergh...TQ ALLAH
dan cik wany..hanya diam sahaja :)

5th Disember 2009
menagish...jam dah tunjuk almost 2.00 am... cik wany call bibik.... cerita semua apa yang perlu....
ape lg yg blh bibik kata...melainkan "SABAR wany... aku tahu ko kuat...ko blh hadapi benda ni"

next person is EN NAJMI...
ouh...dgn dia ni..jangan la poyo nak menagish...mesti la gelak-gelak...dan gelak dahulu....
kemudian baru la..."shy...tadikan...aku kan...ym dgn..... " dan jatuh la semua air mata.... 
dia buat lawak lagi... "kau tau wany....bla..bla..bla..." okie dokie...kembali senyum :)
then dia kata lagi "okey wany...releks...da ok kan...???" 
hampeh....gila meroyan balik aku menagish.... "ya ALLAH...da banyak aku buat lawak ni...kau tak berhenti lg..." 
tidur dalam menagish....

bila bangun...mcm biasa la...termenung memikirkan apa yang berlaku... tgk muka kat cermin...mata da sembap... tak mahu family tahu masalah aku.... jadilah ENTRY ini....

**********************************************************************************
today da 5th Disember 2010...

merenung kembali apa yang telah berlaku.... jangan salahkan air mata yang mengalir...
jangan menyesal dengan apa yang terjadi.... jangan mahu menunding jari pada siapa yang salah...
jangan pernah berhenti untuk mendoakan KAMU sentiasa dilindungi oleh NYA...
cik wany bukan malaikat....

bila anda...ya...anda yang sedang membaca...mahu cuba untuk serius dalam satu perhubungan....
jangan bagi 100% qaseh sayang...jika satu hari anda sudah kehilangan dia... anda akan sedikit merana...
jika anda ada niat mahu menguji tahap cemburu orang yang anda mula mahu serius...
fikirkan kembali !!! mungkin misi anda mahu cemburukan dia...berjaya... TAPI...sebalik kejayaan itu... dia telah pergi perlahan-lahan dari anda... 

dan jika sesuatu perhubungan itu tidak dapat diteruskan...lek..lek je sedih...tak kesah sahari dua meraung !!!
buang air mata... fikirla balik... "ya dia da pergi...dia tidak mahu berada disisi aku...tp bersyukur...kerana dia masih lagi bernyawa...bukan tinggalkan aku buat selama-lamanya "

jangan mendesak...tanya dia...kenapa benda ini suma berlaku...berbaliklah pada diri...tanya diri...apa kekhilafan diri... mungkin juga petunjuk dari yg maha ESA... sometimes kita tak perlu tahu mengapa ianya terjadi...kalo kita tahu..ianya lebih menyakitkan hati... sabar menanti HIKMAH yang akan terjadi.

                    
                                                                                                                                           love,
                                                                                                                                         wany rashid


Friday, 26 November 2010

KIDS & BABY photo CONTEST :)

HOLLA.... jadi rajen sesangat nak join TAG dari cik izni husna dan zaty comel.... ekeceli tak mau join...tapi sebb hadiah yg lumayan wooo...then dalam masa yg same dua org da ajak saye untuk join thez contest... *terharu* so tak de hal la...saye sudi join...nk try jugak...untung-untung kelip-kelip telinga saye pasnih...

1. anda mesti menjadi follower blog kedua say
Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)
  

3. letakkan banner contest di sidebar anda.
4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda.
 okieh...nih adek sedara saye...nama dia MUHAMMAD AFIQ... die lelaki..tetapi kakak die very noty...pergi pakaikan tudung dkt AFIQ....so cute :)

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.

OKEYH... puan penganjur cakap...tarikh tutup pada 15 DISEMBER 2010...YERP...tetapi puan penganjur ckp lagi ...ianya boleh diawalkan mengikut haty puan penganjur :) 

cube aje la... kan..kan..kan.. mari join yerk kengkawan :)

OMG....hadiah sesangat la worth it tau...earring dari lazo diamond jewellery.white gold.  

 see taht,,,hadiah dia...earing white gold dari LAZO u...ouch...mesti kelip-kelipkan telinga cik wany...kalo cik wany menang contest ni...hikhikhik :)

Monday, 22 November 2010

kanak-kanak itu RIANG :)

hey...anda-anda semua :) moga berbahagia selalu ... 
bagi kawan-kawan yg masih dibelengu dgn exam...." aja! aja! fighthing!!!"
bagi kawan-kawan yg tgh rase heaven+borink duk umah sebab cuty sem da start...
"cuty-cuty lah anda...sebelum anda di cuty kan"
bagi kawan-kawan yg tengah kerut dahi nak masukkan anlisis la..nak buat thesis la..yg kena masuk lab la...
"ahaaa....njoy dgn ape yg korang tgh buat :)"

back to our topic....
CIK WANY MAHU JADI KANAK-KANAK KEMBALI....plz...plz..plz...
 muhammad aqil
 muhammad afiq
 erry..jia..kak cik...ajoy
 ajoy... harith
 aqil... jia
 dunt know..anak sape ni...then...tak tahu name die... :) cuba teka boy ke girl...???
muhammad halimi ... muhammad hakimie
kembar   :) seriusly tak tahu mane satu angah mahupun along...
 again mereka berdua... harith...ajoy

cee that...jadi kanak-kanak...tak payah nak pikir-pikir masalah...
da ada orang yang tukang aturkan...
nak makan..nak mandi...nak yak...nak main-main...suma orang akan tolong buatkan...
kalo jadi kanak-kanak,,,tak akan ade perasaan..saket haty...perasaan geram..mahupun dendam...
celik-celik mata je...boleh makan..tgk tv...maen..maen..dan maen..ohhh..tido..sambil minum susu...
bolh pergi playground...ada org yg holdkan tangan...
ada orang sikatkan rambut...usap-usap pipi mahupun rambut...
everytime before sleep mesti ada orang nak story cerita fairy tale...ada orang kishh pipi...ada orang cubit pipi...
banyak perhatian kita dapat time jadi baby :) seronokkan...???
tak payah nak pikir stardy...esaigment bagai...damn!!!

dulu time kechik kechik chomel...selalu ckp.. "bile la aku nak jadi orang besar nih....??? blh kuar rumah sorang...buat kerja sendiri...drive kereta...n so on.."

dah bila kini...dah jadi terBESAR... "herm...nak jadi kanak-kanak balk....!!!!"

ini la CYCLE OF LIFE!!! 
termenung kejap...menanti ayat yg sesuai untu di taip...selepas ini...
ouh..sowry peepsss....tak terluah...NGERI!!!  :(

hikhikhik...pic cik wany time kechik...tak tahu la usia berapa
sila ckp "alalalalala....comel nye wany nih...nih...alalaa....!!!"
cik wany sayang korang jika korang ckp begitu.... :) *tersenyum*

nota tak paham :
asal jumpa budak kechik je mesti nak ckp... "cooommemeeellllnnnyeeeee"
one of the reason why cik wany nak jadi budak kechik...

nota nak bg tahu :
gambar2 diatas adelah hasil tangkapan sendiri menggunakan mr redsony... dan model-modelnya anak-anak aunty-aunty cik wany:)


hey...dunt forget LOVE UR LIFE :)
Related Posts with Thumbnails