LuLLiL f.r.i.e.n.d

Thursday, 9 December 2010

aku tak BODOH!!!

hye!!! selamat hari KHAMIS :)
bace tajuk pun dah boleh tahu ape isi entry ini kan...
yerp...semalam...aku adek kecik muhammad ridzwan dan causin kecik amira husnina...
melangkahkan kaki ke JJ KEPONG...
mula rase bosan duduk di rumah...maka panjangkan langkah bersama mr khannchheel...

sinopsis AKU TAK BODOH ???? blh google sendiri kort!!!
tak lawak mane pun...
panggung tak penuh...dalam 30 orang ahli saja !!!
tapi sangat kagum dgn satu family ni...atok..nenek...ibu dan anak-anak...sume pergi..
okeyh la...kalo nk buat hiburan untuk famili...
TETAPI...yer...mesej dalam cerita ini sagt la heavy...yerp very heavy.... 
berat otak aku nk pikir... untuk bagi jiwa aku nih insaf sikit... 
bila citer nih da habis...aku tanye adek aku...yg umurnya 11 tahun  "man paham tak cerita ni???"
"entah la kak cik...man rasa...wlpun dia bodoh kat sekolah..dia ade bakat lain " [ayat karangan]
okey la tuh...atleast adek aku ade dpt pengajaran sikit....

<3 kanak-kanak nih jujur sebenarnya...mereka tak pandai mahu menipu...
<3 kanak-kanak dan remaja suka dipuji...puji la mereka wlpun hasil kerja mereka tak la hebat mana...
     dengan pujian yg diberi...mereka lebih menghargai dan rasa di motivasi...
<3 bagi peluang orang yg dah lakukan kesalahan untuk bercakap
<3 jika anak2 anda dah melakukan kesilapan...jangan membebel...annoying gile !!!
<3 anak2 sekalian....mama,papa.emak,abah,umi,walid,ibu,ayah marah korang...sbb mereka sayang... mereka cuba bagi yang terbaek untuk kita :)

F.A.M.I.L.Y
"Father : And : Mother : I : Love : You"

i'm not STUPID...

esok result keluar!!! cayalah weh!!!

13 comments:

CIK FAFAZ said...

dislike result kuar.
cuakkkkkkk!
hohoho

~sakina~ said...

wany, smoge dapat 4 flat!!!
amiinnn...... :)

caiz said...

caya la weyh!!

NorAzalya said...

best ke wani? aku nk tgk gk la.

Noraini Salleh said...

result kuar esok!! takut!!!

Ummi said...

yup..u r clever dearrr...

merahitujambu said...

aku tak bodoh best....dh tgok dah..lawak!

mizzbutterfly said...

cikgu,,,clever la sgt,,hahhaha sumtimes sengak jugak,,''

adek fafaz...herp...mmg tak suka.. tapi kena tgk...

luvly rumate aini : aiyaaak...ko mesti DL puye..

kina: tq for ur wish...amin..

merah itu jmbu: heee...besh yer...

caiz: welcome :)

liya: pergi la ajak ustaz tgk...hahah perediaan unuk hari tua :)

ayu aziz said...

wanie....esok.result..huuu....
gudluck!!..T_T

p|s:..pic.tuh.mcm.aku.tahu.je.kat.mne
heeee...;p

~sakina~ said...

wani, i tag u! :)
wani buat la shout box, bleh ngorat tiap2 jam :p

Noraini Salleh said...

itu kisah dulu uolsss..tidak lg kini..sem lepas penuh dugaan..

mizzbutterfly said...

kina...shoutbox tuh...ape function die...kakkaka....tgk la keadaan..

ramah : yer kat zaaba weh...aku kan suka abc zaaba n luck kat situ :)

aini...sama2 la berdoa ,,moga2 result penghuni k6r 105 mengancam...amin...

I said...

wani,bg emel kau.aku nk invite ke blog aku. aku private blog ni.

Related Posts with Thumbnails