LuLLiL f.r.i.e.n.d

Thursday, 10 June 2010

tasbih CINTA

home sweetzzz home  [RAWANG olready]
telinga sangat seronok dgn lagu OST LBS [versi lelaki]

alhamdulillah berkesempatan lagi nak jejak ke sini...
bersama BELLA,GHAUS n EULIS...
nak temankan BELLA yg baru blk dr umrah
sangat susah untuk bg tahu pada bell "bell zha da tak de bell"
[takut bell tak dpt nak terima]
kisahnye...ade 2 lagi kubur baru...
maka terkompiuzz mane satu kah kubur arwah NUR NAZIHAH
percaya pada gerak haty...
alhamdulillah betul...

dah tak nagesh...
untuk kawan2 yg rase macm mimpi je arwah NUR NAZIHAH pergi...
cari la masa untuk melawat kubur arwah...
BELAJAR UTUK TERIMA HAKIKAT
[iznot...info la halian if die nk ke tak pic ni...]
rase tenang juga bile kaki melangkah ke sini...
baru sedar kena appreciate every single thing kan...
baru tahu... ada byk bende yg kena buat...
dan..the most important thing...
BILA AKU AKAN PERGI SELAMANYA???
[aduhai...takutnye....]

TASBIH CINTA
ikhlas dr BELLA
bell cakap "ni dr kayu pokok zaitun tau"
sape BELLA nih...


woh..teringat hari2 terakhir kat TIKL...
aku ade bg tasbih untuk AIZUL n FAEZ

[die la aizul captain  TIKL 06]

[faez vice capt vs wany vice capt]
"simpan lg ke tak tasbih yg aku bg korang nih weh...??"
simbolik tuh...
bell cakap lag "wany...aku tau haty ko tak tenang..byk2 la zikir n berdoa..."
kawan yg baek akan selalu berpesan-pesan kebaikan untuk kawan nye
bell ckp lagi "bace la buku JADI LA WANITA PLG BAHAGIA... seronok.."
aku senyum n pandang bell...
tak terkata... haty tersentuh...

hari-hari menagis? gembira kah kita... setiap saat mahu tersenyum...mahu mereka-mereka disekeliling merasai keweujudan aku dlm daily life mereka... aku tak byk kasih n sayang untuk mereka-mereka merasa.. sungguh..kasih n sayang aku sangat mahal korang...aku susah nak sayang n kasihkan mereka... maka aku hanya mampu memberi mereka kegembiraan walaupun lawak aku sangat la senggal.. kerana itulah yang mereka akan igt bile aku sudah tiada di sisi mereka nanti...
SENYUM :)
kamu cakap"kamu nampak chomel bile senyum"
[chomel la sgt....pedih...sesaket la weh]

maka..mari kite basahkan lidah kita dgn berzikir...
dgn berzikir pun blh buat haty jadi tenang..bersih...jauh dr hasutan syaitan...
[aku tak baek..suke juge melalak lagu2 tak berfaedah..cume bile teringat..bolh la buat]
jalan2 nak pergi kuliah ke..tgh tunggu ktm ke..bus ke...blh zikir kan...

no more notes from my heart
"KU SEBUT NAMA MU di SETIAP DOAKU BANGKITKAN SETIAP KENANGAN TENTANG MU, YANG KU DAPAT HANYALAH BAYANG MU..."

12 comments:

izzAti said...

mmg melecet hati ni.. cm nak jerit je kuat2!

mizzbutterfly said...

ahhaahha terlebey melecet kot :)

merahitujambu said...

al fatihah untuk beliau

B.E.R.Y.S said...

alfatihah untuk arwah ziha.. ;p huhu.even aku tak kenal, tapi aku dapat rase cam aku kwan dgn ziha tue..=)

mizzbutterfly said...

tq kawan2..
yup nurul..usia kiterog kawan tak lame..tapi biase la manusia...bile da tak de depan mata br nk igt sumer perkara..aduhai..

Roronoa Zoro said...

alfatihah.. T_T

sabarlah ek? kena belajar terima hakikat taw.. huhu~

mizzbutterfly said...

dunt wory zoro...insyaALLAH... saye blh terima hakikat...dunt wory :)

halian said...

terima kasih upload gambar.nnt ak kasi mmbr2 malaysia korea ak tgk ek.
thanx again.

al-fatihah

iela SFN said...

ila teringin nk pegi kubur arwah kak ziha.

kt putrajaya eyh kak wani ?

nama : ika said...

hah.ambik kau.layout baru.haha.good job dear.aku suka.

p/s: kalau jumpa kawan kawan lama tolong kirim salam mereka.tu pun kalau mereka masih kenal aku.tq/

mizzbutterfly said...

adik iela..bukan kan putrajaya... dekat bandar sri putra...if nk pergi..text kat fb la adik..

mizzbutterfly said...

ika..jgn la jelesh weh..hahah ko punye lay out pun smart gak..huhuhu.. dorank kenal ko lag la..hehehe

Related Posts with Thumbnails