LuLLiL f.r.i.e.n.d

Sunday, 5 December 2010

KAU PERGI KERNA KAU SUKA

4th Disember 2009 
time : 11 pm nak ke 12 am...
Cakap-cakap gune YM...
KAMU cakap KAMU mimpi ORANG... ORANG nagish nagish dalam mimpi tu...
KAMU cakap...KAMU dah cuba pujuk ORANG... tapi ORANG tak mahu berhenti menagish...
KAMU tanye ORANG... "WANI...adakah ORANG  ni kejam???"
mulanya...ORANG mcm tak mahu amik serius...ORANG siap buat lawak sarkastik lag...
"KAMU rindu ORANG kot....KAMU tak pujuk ORANG guna ice cream kort..."
then...KAMU mcm tak mahu memain...
maka... ORANG keluarkan satu statement... "KAMU lepas kita panjat gunung sama-sama hari tu...tiap-tiap hari ORANG mimpi KAMU"
KAMU terusan bertanya "WANI adekah ORANG selalu buat KAMU menagish??? adekah ORANG selalu seksa hati KAMU??? adekah ORANG sakitkan hati KAMU???"
dan jawapan yang cik wany bag "KAMU baik...:) KAMU tak pernah saketkan haty ORANG... KAMU,  tak pernah buat orang nagish pun "
KAMU kata lagi... "hari-hari ORANG mintak doa dekat ALLAH ampunkan dosa ORANG... ORANG tak tenang ORANG tahu ORANG banyak buat silap dekat KAMU...bg KAMU harapan"
KAMU tidak tahu...ORANG juga selalu doa mintak ditunjukkan segala kebenaran...
[cik wany tak balas paper pun YM ... berdiam..renung lappy sehabis baek]
KAMU cakap lagi " ORANG cerita kat mama ape yang berlaku, mama cakap mama mintak ORANG berterus terang dengan KAMU,  mama kata..."abang...haty perempuan sensetif...sekali dia terluka..dia akan ingat sampai bila-bila" "
cik wany tanya dekat KAMU "kenapa KAMU tiba-tiba jauhkan diri dari ORANG???"
dan KAMU jawab "ORANG pun tak tahu kenapa..."
too many words... the end of this conversation...
KAMU letak 7 permintaan... yang buat orang rasa....ergh...TQ ALLAH
dan cik wany..hanya diam sahaja :)

5th Disember 2009
menagish...jam dah tunjuk almost 2.00 am... cik wany call bibik.... cerita semua apa yang perlu....
ape lg yg blh bibik kata...melainkan "SABAR wany... aku tahu ko kuat...ko blh hadapi benda ni"

next person is EN NAJMI...
ouh...dgn dia ni..jangan la poyo nak menagish...mesti la gelak-gelak...dan gelak dahulu....
kemudian baru la..."shy...tadikan...aku kan...ym dgn..... " dan jatuh la semua air mata.... 
dia buat lawak lagi... "kau tau wany....bla..bla..bla..." okie dokie...kembali senyum :)
then dia kata lagi "okey wany...releks...da ok kan...???" 
hampeh....gila meroyan balik aku menagish.... "ya ALLAH...da banyak aku buat lawak ni...kau tak berhenti lg..." 
tidur dalam menagish....

bila bangun...mcm biasa la...termenung memikirkan apa yang berlaku... tgk muka kat cermin...mata da sembap... tak mahu family tahu masalah aku.... jadilah ENTRY ini....

**********************************************************************************
today da 5th Disember 2010...

merenung kembali apa yang telah berlaku.... jangan salahkan air mata yang mengalir...
jangan menyesal dengan apa yang terjadi.... jangan mahu menunding jari pada siapa yang salah...
jangan pernah berhenti untuk mendoakan KAMU sentiasa dilindungi oleh NYA...
cik wany bukan malaikat....

bila anda...ya...anda yang sedang membaca...mahu cuba untuk serius dalam satu perhubungan....
jangan bagi 100% qaseh sayang...jika satu hari anda sudah kehilangan dia... anda akan sedikit merana...
jika anda ada niat mahu menguji tahap cemburu orang yang anda mula mahu serius...
fikirkan kembali !!! mungkin misi anda mahu cemburukan dia...berjaya... TAPI...sebalik kejayaan itu... dia telah pergi perlahan-lahan dari anda... 

dan jika sesuatu perhubungan itu tidak dapat diteruskan...lek..lek je sedih...tak kesah sahari dua meraung !!!
buang air mata... fikirla balik... "ya dia da pergi...dia tidak mahu berada disisi aku...tp bersyukur...kerana dia masih lagi bernyawa...bukan tinggalkan aku buat selama-lamanya "

jangan mendesak...tanya dia...kenapa benda ini suma berlaku...berbaliklah pada diri...tanya diri...apa kekhilafan diri... mungkin juga petunjuk dari yg maha ESA... sometimes kita tak perlu tahu mengapa ianya terjadi...kalo kita tahu..ianya lebih menyakitkan hati... sabar menanti HIKMAH yang akan terjadi.

                    
                                                                                                                                           love,
                                                                                                                                         wany rashid


11 comments:

puja said...

a nice one cik wany :)
short absence will make you miss a thing. but as it goes longer, you'll gonna learn to live without it and believe me. it makes you stronger..heeeeeeeeee~^_^

izzati neL said...

sabar ye cik wany.. tuhan lbh tahu ape yg baik utk kamu

mizzbutterfly said...

both of u...kakak puja n zaty nel!!! tq so much..love u!!!

iemahim said...

errmmm....just 1 @ 2 hari je ke nangis, n how about d past.....rpanya mkin cti mkin hot yee....wow, nthing 2 say, wanie i know u can do d best 4 u life......ok, chayoo'2...hee~~

. . . h u s n a . . . said...

stuju!

CIK FAFAZ said...

kak wani,
situasi kite serupa ke skrg?

mizzbutterfly said...

iema him : sudeh...ko tahu luar dan dalam ape yg berlaku..kan...choi...

fafaz: same yerk..?? oh tabahkan haty kita :)

merahitujambu said...

sabar yaaaa

~sakina~ said...

wany, apesal aku yg bace aku lak yg emo~!!!!
hehe,, emo lebih ckit aku ni...
btw,, pasang surut, halangan tu mmg mcm2...tu la yg wt kite lg hargai sesuatu..
insyaallah, jodoh mmg ade.... :)

arra_zira said...

sabar la awk.. kebahagiaan tu pasti akan tiba. jangan pernah mengalah!

mizzbutterfly said...

my luvly fren,,,,yah,,,, tq,,,orang okie aje...

kina : jgan emo2 ler...hahahah hanya pendaman perasaan aje...!!!

Related Posts with Thumbnails