LuLLiL f.r.i.e.n.d

Sunday, 19 December 2010

go BACK to SCHOOL ;)

jumpa lagi :)
have a good day everybody!!!
kisah semalaman.... hari sabtu yang agak berkualiti bagi aku...

yesterday, aku, opah cousin aku... amira husnina...shoping barang sekolah!!!
bukan untuk aku...bukan jugak untuk opah...
AMIRA HUSNINA... anak arwah pak su aku...
pak su aku meninggal dunia time aku form one...
so setiap kali musim cuti sekolah panjang... mesti mira datang cuti kat umah...sekaligus untuk beli keperluan barang sekolah... dan chuty-chuty Malaya bersama family aku... 

otai gilllak patung nih bergaya dengan baju sekolah :)
well...aku dapat rasa pakai baju seperti di atas time form one dan form four je... form-form lain...aku pakai baju BIRU PENGAWAS....rase bosan gile... form five...agak glamer la sikit uniform MPP TIKL aku...
[hari terakhir pakai blazer... depan locker kat RAFLLESIA... damn...rindu giler!!!!]
herm...hari terakhir SPM...aku plan nk sagt pakai baju seperti patung diatas...siap mintak permission lagi
dengan cikgu Zuraidah, PK HEM TIKL
"cikgu...saya rasa saya dengan MPP lain ada yg nak pakai baju sekolah kaen biru la cikgu...blh tak...???"
"look here...syazwani.... awak tak bangga ke dengan uniform MPP awak???"
okie..makna nya TIDAK DIBENARKAN sama sekali...untuk pakai balik uniform tuh...dan aku kecewa :(


hahahhaa...sila lihat...sekarang macam-macam colour uniform sekolah da ade...
aku pun naek tak tahu..yang kaler pink tuh...untuk pengawas ke... yang hijau tuh untuk libarian ke...??? yang purple tuh plak...???
wah...warna warneee yerk..budak budak sekolah zaman sekarang berghaya...pergi sekolah...

apa yang aku nak cuba sampaikan dekat entry nih...adalah... 
bila anak-anak mahu sekolah... mak ayah pening kepala nak cari duet...
yerp...untuk belanja AMIRA HUSNINA tadi je dah cecah RM 150...
ni pun amik set uniform 2 helai sahaja...kasut n so on... 
belum lagi yuran sekolah...yuran bas sekolah...buku...belanja harian...
belum lagi anak-anak yang nak "ma nak pakai brand CANGGIH la ma...kain dia lain ma...sedap dan sejuk je ma...selesa..." [heeee....aku la nih !!! ]
haaa.....memang CANGGGGIIIHHHH la duet mak ayah korang!!!
tapi tak kesah la bagi sapa yang mampu... karang bankrupt la plak...pengeluar CANGGIH...tak de sapa yg nak beli...
aduhai...dan jika..satu family tuh...anak-anak dia jarak umur 2 tahun..tiga tahun..tak pun setahun...
ha...sekali mula sesi persekolah 5 orang anak nak pergi sekolah...mak ayah kerja-kerja biasa ja...
mahu tak haru biru carik duet!!! 
maka, kawan-kawan yang rasa dah nak kawen dan mahu anak ramai

"MARILAH MENABUNG"

hey..cuty untuk budak UKM..dah tammmaaattt!!!! sila balik ke KOLEJ masing-masing!!!
dan aku masib belum berkemas...tengok-tengok la hari senin..."gua sampai itu UKM der"

nota pesanan :
JANGAN MAKAN HARTA ANAK YATIM kengkawan :)

nota tahniah:
ouh... TAHNIAH skuad bola MALAYSIA...anda gempak weh!!! dan untuk abang jersi no 21... "sexxy la awak maen bola"
amirul hadi ;) ;) ;) saya suka :) :) ;)
[pic dr google...TQ Google]


19 comments:

Sharifah Nur Aina said...

hoho selalunya time ni busy beli beli barang sekolah. wah sekarang dah x payah dah, hoho :p
seronok time awal thn, semua baru.

congrats Malaysia. Gopal si coach lagi sexy laa :)

~sakina~ said...

owh wany!
dikau membuat aku rindu nak gi sekola bangun pagi2 pastu kelua rumah pukul 7am~~
:D

. . . h u s n a . . . said...

hhoho.... ko!!!
aku suka sgt entri ko yg ni.. tq wani .. buat aku gelak~~

mizzbutterfly said...

aina...dah la na..ku duduk diam2 je..kat umah...hahah zaman sekolah ko da tammat...pergi wat part time.. hey..si gopal tuh jugak yg ko mahu..

huhuhu..izni..welcome..ko pun selalu wat entry yg aku dpt bg aku sengih...

kina..hey..ko hinngattt ko sorang je rindu..aku jua...hehehe

De Mois said...

Mase skola la mase yg paling besh kan. Sronok gile..wah, snyum sorang2 i

mizzbutterfly said...

yup...setuju...heheh sila la senyum sorang2 lagi...

izzati neL said...

eh kakak mpp ni sy knl. dlu2 dy slalu chek kasut sy. ish3.. hahaha

mizzbutterfly said...

noty yer zaty budak kechik ni..hahha haaah tibe2 terigt...zaty punye kaust lain mcm ajer...wahahah... sowry tau...terpaksa buat mcm tuh...hhehe

aqamz said...

aku pon mcm teringin je nk gi sekolah balik.. awaaaaaaaa

~sakina~ said...

wany, amik award beautiful blog
aku x tag ko, mne tau ko xde mase nk wt~~
tp amik laaaa,,, :D

mizzbutterfly said...

kina..tak pe..tq...aku jarang wat ebtry untuk award nih..

nez jum blk teknik memasing..

.: Sya Amran :. said...

Re-link
syaamran.blogspot.com

izzati neL said...

no biggy.. rindu time skola teknik.. rugi ade gk tolak jd mpp. huhu

mizzbutterfly said...

heheheh tuh la kalo jadi mpp blh rase duduk asrama...heheh

~sakina~ said...

aah la wany, pelik2 je kan baju budak skola skrg
aler kaler bagai
jeles aku sebab x sempat pakai baju kaler pink!
tssskk

name yg sedap said...

wanie.....aku rndu sgt uniform MPP...oh yaa, bez part..aku plg suke gmbr dorm rafflesia r....(sile rujuk TEKNIKA jike anda lupa)..OMG!! ia sgt gojesss ok....huhu =)

mizzbutterfly said...

hahahah ko hinngggat ko sorang je ke yg rindu cik farra oit...huhuhu... aku pun rindu..teringin nk pakai balk..tp tkt tak muat... yer ..ralesia mmg chun... tgk la kD die sape..

~sakina~ said...

wany, gi kat shoutbox aku ke sape2 e...
t bwh skali ade "cbox"
kelik situ then die bg direction suh create. kelik "Get your own free Cbox now!" but kamu kena sign up laa.. :D

merahitujambu said...

rindu zaman sekolah

Related Posts with Thumbnails