LuLLiL f.r.i.e.n.d

Saturday, 23 April 2011

HLOVATE : P.W.T.C : Tun Dr Mahathir Mohamad : HP HILANG!!!

 Exam dah habis :) :) :) seronok!!! yeay!!! alhamdulillah...
boleh tido lena...dan terus bertawakal !!!

Pesta Buku Antarabangsa dah mula!!! korang mesti tahu kan...
gilllleeerrr excited aku nak pergi weh...serius...giller...
hari ni..aku bangun awal... semangat nak PERGI!!! sebab tak de orang nak ajak aku pergi sama-sama..
so aku decide biar aku pergi sorang... seronok jugak jalan sesorang ni...kau bebas...
naek KTM je!!! drive...??? hari SABTU...kereta banyak...jammed...parking mahal...
niat di haty nak kaut semua novel  HLOVATE yang terbaru n yang aku tak pernah bace...
and the most important thing...aku nak grab limited edition bookmark yang HLOVATE sign sendiri...
OMG!!!!! ADE 1000 je... die sign pakai tangan babe!!!
loveHLOVATE:)
why aku minat HLOVATE???
dia tulis novel...gaya sempoi...ade selit selit pasal ilmu agama...cool...
lepas baca novel-novel dia..rasa mcm nak lebih jadi n sayang diri sendiri...
and..aku tak tahu HLOVATE ni perempuan atau lelaki... sebab dia tak pernah muncul depan orang ramai 
untuk kenalkan diri die... die memang berkarya dalam rahsia la... suke jiwa dia :)

nak tahu satu perkara...???
masuk masuk je P.W.T.C aku dengar bunyik kompang....
dalam haty dok cakap..."lek la...tahu la dah lama tak dtg sini..tak payah la nak sambut aku dtg dengan berkompang..." haha perasa glamer :)aku pun carik la mana dtgnya bunyik kompang tuh....sekali..toleh punye toleh...OMG!!!the end aku jumpa beliau... TUN DR MAHATHIR MOHAMAD :)
beliau datang untuk promote buku beliau "A Doctor In The House"
so for those yang beli buku beliau dekat booth MPH boleh la dapatkan signature beliau...
alamak...tak dapat la den... my ayung dah beli buku tu untuk bagi hadiah aniversarry dekat husband ayung... so tak kan aku nak beli lagi ...kan.. haaa..tunggu je abang ipar aku cerita nanti...

time ni aku rasa TUN pandang aku...ehhehe  tak pe la TUN tak senyum...amik gambar dari jauh pun dah buat saya rasa terharu TUN...
"you are one in a million Tun"

nak tahu dua perkara lagi...???
pernah baca novel "andai itu takdirnya???" by siti rosmizah :)
novel nih laris kot.... aku bace novel ni time aku first year... menagish-nagish baca...
kakak-kakak aku da pelik...asal aku emo sangat bace novel ni... 
hari ni dia launch novel baru dia plak...adoyai...rugi plak tak beli kan..harga pun awesome!!!
nih la dia SITI ROSMIZAH yang pink tuh...yang gurl in black tu..tuan punye blog :)
kaya la kau... laris giller novel dia... ramai orang nak amik signature die...
yeeyyy!!!! dapat signature die... 

nak tahu tiga perkara???
sebab excited sangat nak text abah n ayung coz nak say 
"abah ani nampak dr mahathir ni dekat PWTC"
"ayung guess wat...???ani jumpa dr mahathir....arghhhh!!!"
dan akhirnya...HP CELCOM aku tercicir...nice wany~~~
bile time nak bayar buku untuk ayung n angah...baru aku perasaan HP tuh dah tak dak...
haishhh...credit maxis tinggal lime belas sen je...nak call dah tak lepas da...
text ayung...suh ayung call kan number celcom... herm...harapan la...
ayung cakap... "dah tak de rezeki la..dah masuk voice mail da"
:( :( :(  sedih...takut... sedih..sebab sayang dekat number phone tuh...number tuh sama dgn number rumah...   nih kali kedua aku hilangkan handphone...aiyyaaak....
takut sebab nanty kena marah dgn abah...mcm ne nak cakp dgn abah nih...??? any idea???
takut lagi...sebab HP tuh bukan HP aku..HP adek aku...haaa....matiilaaah...aku tolong jagakan je...
kepada orang yang jumpa hp tuh "awak...guna dgn baek..saya sayang giler dekat satu mesej yang ade dlm inbox tuh... :( "
memang la bercadang nak beli HP baru mcm yg aku kata dalam entry ini... tapi bukan la sekarg... adoyai!!

nak tahu empat perkara ???
 tibe tibe dorang datang plak..pemenang pencarian HERO MASKULIN 
disebabkan aku tak bace magazine MASKULIN...so aku tak kenal pun mereka di atas ni...
rasenye AMIRULHADI lagi cool kowtttt..... ;)
ada game untk pengunjung..besh la gak..hadiah dia duet kot...kalo kalah...ade goodies bag...
aku tak join pun...
hasil untuk hari ini...mana satu nak bace dulu ni...
ini stock untuk cuti sebulan sebelum aku start intern :)
ouh...yg kat atas tuh bukan untuk aku...untuk bakal ibu...my ayung n untuk bakal pengantin... my angah :)

nak tahu lima perkara???
sihat sebelum sakit...muda sebelum tua... kaya sebelum miskin.... lapang sebelum sempit... hidup sebelum mati... :)

malam ni malam terakhir tidor dekat UKM.. :(esok nak berangkat pulang... ade siapa-siapa nk tolong kemaskan barang...??? hope tidak ade rasa "tertinggal" lagi... :(

23 comments:

HaMiZah said...

ishh, camne leh tercicir phone. xpelah, dugaan tuu.sabar ye.
bestnyaaaaaaaa dapat pergi pesta bukuuu.aku nak pegi tp terpaksa hadap nota2 ais ni T_T
eh jap, ko dh habis exam keeeee? omg!!

mizzbutterfly said...

huhuhuhu..tuh la pasal...aku tak amik paper seminar...so dah hbs la da..hehehehe

Nur L . said...

buku hlovate yang baru tajuk ape?

Anonymous said...

buku hlovate yang baru tajuk ape?

mizzbutterfly said...

contegan jalanan...the chocolate one...perg beli cepat...

izzati neL said...

zati lalu dpn pwtc. jamm giler,
tapi x pg pun huhuuh

ei careless ye wani! hp ilang =D

wawa zakaria said...

OMG!!!! dah habus exam kee?
best nyeee! wanie dh habis blaja lahh ek?
wehuuuu!
btw pesta buku tuhhh sampai bile?

mizzbutterfly said...

tak la..pas ni aku practical...then masuk lg blajar untuk satu semster...huhuhh... pesta buku smpi ahad depan....pergi la..

aiyak..zaty...kenapa tak singgah..???

~sakina~ said...

wany, jeles la dapat jumpe tun :)
ha, smlm aku mimpi ko dgn ira. mimpi ngeri :((( x mau ingat dah :(((

Anonymous said...

thnks ;)

merahitujambu said...

lalai ni..memang nk kena rotan ni...

dpt jumpa TUN M.bestnyaa

miss kecik said...

dear, u pegi sorg ke? siyes? brani ny.. npe xjoin mun? ish, tegar sungguh. ;p

mizzbutterfly said...

dila...dah biasa la jln sesroang...selagi mampu tak mau susah kan orang..hehehe mun ade plan lain kot...

kina...beshh sgt dpt tgk TUN dr jauh..

kakak merah jambu..tuh la..kurang bersedekah kot..tuh yg hp hilang tuh...ehhehehe

Sharifah Nur Aina said...

wahh excited. kita nak pergi esok! :)
fuhh phone tercicir, bahayaa ni. dahla ramai org.

che det cute! haha.

bella mike said...

gilak ah banyak kau borong wani..adeh..hahaha..eksaited dngr org da abes final nih..T.T

hanie bonie said...

ALA....TENSEN NYER DGR HP TU ILANG..=(

storyfromme said...

die mintak handphone baru tu.nanti LI boleh tayang handphone baru..semangat sikit nak LI.

mizzbutterfly said...

lepas LI hbs baru tukar phone... :)

. . . h u s n a . . . said...

haha.. aku pun pegi ari sabtu !! npe ta jmpe ko ??? tp aku pegi satu kedai je 'gempak' .. lps tu aku balik.. hahaha...

mizzbutterfly said...

izniiiiiiiiiiiiiiiii...la yer ker...ramai sgt manusia weh..aku lalu gak dekt gempak...ko kechiiikkk sgt kort...

azraftarmizi's blog said...

eh eh !! blog faling fofular follows saya laa...ahaks ! :P

Nurul Ain Hanas said...

wanie...haiii saje nk interupt kt sini =P Hlovate ni perempuan...dulu student kt mrsm..skunk kt obesi

Nurul Ain Hanas said...

wani,,haiiiiiiiiiiii saje nk interupt,,tbe2 enjoy plak biler bce blog wani ni,,nk share ap yg kite tahu..hlovate ni girl,,dulu student mrsm tp x ingt kt mane,,

Related Posts with Thumbnails