LuLLiL f.r.i.e.n.d

Saturday, 23 July 2011

full housewife :)

ini entry khas untuk emak...ibu..mama...ma..umi... dan hanya satu EMAK saya
PUAN HAMIDAH BINTI ABDUL RAHMAN...
last friday...tepat pukul 5.30 pm... emak saya selamat berpencen...
emak pencen awal...sebab emak dah mula rasa presure dengan kerja baru emak...
so aku bagi nasihat dekat emak "ma pencen je la awal...dari mak keje...mak blik rumah..mak penat...ma tensen...baek mak pencen ...ani rase hidup mak dah tak de kualiti" 
cheeewaaahhhh pandai tak aku bagi nasihat ???pandddaaaiiiiinyyeeeee!!!!!

so start isnin ni emak dah jadi SURI RUMAH SEPENUH MASA!!!
korang tahu...aku tak pernah nak rase...bile masa kau habis waktu sekolah...ade emak tunggu depan pintu rumah...sediakan makan n minum...juga pakaian untuk perg sekolah agama... TIPU!!!
pernah la rasa...bila masa emak cuti kan... :) 
dari kechik...aku n angah dah di ajar untuk BERDIKARI...
darjah satu dah kena bawak kunci rumah letak dalam bag sekolah...sampai rumah je...kena masuk rumah tutup pintu cepat-cepat...nanti ada pencurik masuk rumah culik aku yg chomellll ni... ;)
mak akan call dari office tanye  "dah tutup pintu ke belum????"   "dah makan ke belum" 
 "nanti keluar rumah kunci rumah elok-elok"  "jangan ikut sape sape yang tak kenal"  
etc...etc..etc...

aku tak kesah...sebab aku tahu..kalo emak tak kerja.... mcm mane emak nak dapat duet...
nak tolong  ringan kan beban abah.... 
nak bayar yuran sekolah...yuran bus...beli buku-buku...bagi makan...beli nugget...ice cream... bagi belanja duet sekolah lagi... so aku dapat terima yang emak aku kena kerja... tak macam ibu ibu yang lain...
tapi emak berjaya jer besar-besar kan anak-anak dia....hikhikhikhik :)
before pergi kerja...emak masak siap-siap.... okie la tuh...

aku harap lepas ni emak boleh rehat dekat rumah.... emak boleh masak-masak dengan aman dan damai...
adik pun gembire...bile balik rumah ade emak!!! yeay..
tapi kesian dekat abah...sebab kena pergi kerja sorang-sorang!!! hahahahaha ....gelak jahat untuk abah...
aku pun tumpang senang jugak...biler pergi kerja..ada emak hantar depan pintu....cheewaaah...
rase semangat nak pergi kerja cari nafkah untuk diri sendirik...ehhehehe
emak pun boleh tengok-tengok kah opah...opah ade kawan la duduk rumah lepas ni... :)

untuk emak ani wish... 

 "SELAMAT BERPENCEN :) SELAMAT MENJADI SURI RUMAH BERJAYA :) TERIMA KASIH SEBAB KERJA PENAT-PENAT NAK BAGI ANI DUET BELANJA... "
ala...lepas ni..dah tak dapat elaun bulanan la dari emak :( sobsss....sobsss...

emak tak kan berhenti berehat sangat....nak layan kerenah anak-anak die lagi... seperti....

nah....my angah ...insyaALLAH nak tukar status dah early December ni...
so kena buat prepare untuk kenduri nanti...
my ayung pun insyaALLAH nak deliver dah  the end of September ni...
yehuu....how are u baby???baby nakal tak??? kak cik dah belikan baju untuk baby dah :)
seronok la mak n abah...dapat cucu pertama...
[gambr season gilllosssss]
and my adek n my abang pun ade EXAM BESAR tahun ni...sorang nak amik UPSR n PSRA...sorang lagi candidate SPM 2011 made from MRSM GEMENCEH :) 
so all my sibling need more attention la kan dari emak n abah...
aku je yg masih relax...relax...free kan diri dari agenda-agenda penting...

moga ALLAH lancarkan semua urusan kami sekeluarga....rahmati lah kami sekeluarga...amin....

nota picnic :
esok nak gi picnic dekat Ulu Yam sama-sama dengan warga Salihin Consulting.... yuhuuuu...

nota AmirulHadi lagi:
jadi captain la die tadi...die cool la hari ni... and tahx for those...yang tagging, hantar wall, mentioned nama aku dekat FB bile masa mirul muncul dalam tv...  *terharu sangat*
at least ade orang tahu ape yang aku suka... :)

nota full housewife:
i wish...i can be a full housewife...cooking at home..waiting for my husband and kids... so sweetsss...
MIMPI je lah... penat-penat gilosss... amik Degree Accounting...nk duduk umah je... TIDAK!!!!
wanita zaman kini...KENA kerja event dapat suami KAYA!!! muktamad... ~~~

7 comments:

RuBiE ZaiNuDdin said...

nota picnic:
jom kte bergumbira..hehe

nota amirulhadi:
i like amirulhadi too..hehe

nota fullhousewife:
keje+ot=xde msa cri incik asben...hehe..;p

storyfromme said...

waa...best tu balik umah mak jemput depan pintu.

merahitujambu said...

ibu akak pon sama je..keluar rumah call sampai ofc call..dlm bas call...hehehe

Nizam Ijam said...

hati2 pi picnic :)



” Nizam Ijam Dot Com”

. . . h u s n a . . . said...

mak aku pun nk pencen dah ... :)

. . . h u s n a . . . said...

jap-jap..
ko byk sgt salah eje ni... -.-'

~kiinaa~ said...

nanti wany terima penuh 200% perhatian dari mama wany.. yeay! hehe :p

merasa gak akhir nye before KAWEN! :DD

Related Posts with Thumbnails