LuLLiL f.r.i.e.n.d

Tuesday, 1 February 2011

TAKE CARE FEBUARY


sempat lagi nk wish SELAMAT PAGI MALAYSIA :) :) :)
korang da mandi...??? saat ni...aku belum mandi...
maseh di atas katill...tadi baru lepas gosok gigi..gune cap cholgate jer..
rambut pun mcm iklan dove terbaru... "rambut singe"

SELAMAT HARI WILAYAH!!!
mak abah harus la cuti...
keje kat Kolumpporrr.... mak keje kat JPJ MAJU JUNCTION...abah plak LGM JALAN AMPANG...
dua-dua keje goment!!! keje ape???
alah...sowrry la...parents aku bukan doktor mahupun engineer...
mak aku  Chief Clerk je...abah...??? juruteknik...
alahmdulillah...mampu je nak hantar anak-anak dorang masuk U...
"terima kaseh mak abah"
kononnye citer-citer abah nk pergi batang kali hari ni...
nak beli ikan siakap fresh kat batang kali sebab nak masak stim untuk perempuan baru mengandung... AYUNG!!!
kita hanya merancang...ALLAH juga yang menentukan segalanya

"wany...bangun wani... abah nk blk perak ni..."
"kenapa...bukan nk pergi btg kali ke..???"
"ada orang meninggal..." AL-FATIHAH

siapa yang meninggal..?? herm...susah nk cakap..kire pangkat nenek la kot...
maaf la...kalo nk mintak aku buat salah silah keluarga ni...memmg fail... byk sgt cabang nyer!!!
tapi kalo asal orang ribu perak...mahupun kuala kangsar...herm...soalan yang biasa abah tanya
"ko cucu sape...???atok ko nama ape???"
ha...."betul la..tuh..sedara la kiteeeeerrr...gamakkknye..."
herm...gitulah...orang dulu-dulu sgt pentingkan salah silah keluarga ni...
sampai dekat adek beradek aku..ha...tak tahu ape2!!!

eh...dah FEBUARY da??? cepatnye mak cik january dah blah!!!
jantung aku da dup dap dup dap dah bile mak cik Febuary datang!!!
budak U yang tgh berchuty....ape macam asgment korang...???? jalan tak...??
ahhahah...aku..??? haruslah tak jalan....baca 2 3 page...tido!!!
bukan tak mau buat..niat nk buat da ade....tapi...erhem...
tv lag besh....cakap-cakap lag besh!!! tak gerak la jawabnye!!!

nota sedih :( :
ouh...hari tu Selangor kalah dgn Kelantan.... its ok...fine!!! bola tuh bulat...anything can happend kan..???
tak pergi stadium pun...duk rumah saje!!!janji nampak AMIRULHADI :)
hikhikhik :) keje giler...mr redsony dok pengang je kat tangan...camera man mcm dah byk kali fokus dekat AMIRULHADI...tapi...yg atas ni je sempat...jadi ler!!! he's cool bebeh!!!

nota harapan :
moga...rumah kawan2 saya yg dekat segamat Johore yang dah naek air...semoga cepat la surut air tuh...
tak juga lupe Gemas Negeri Sembilan mintak hari ini...biarlah cuace panas...cepat la air surut...kesian adek saya kat mrsm Gemenceh...tak dapat blk la kalo banjir....
tolong la...kami sekeluarga mahu berkumpul..

ada orang text aku!!! orang ni satu ketika dulu..memamg akan text aku hari2...wlpun tanye "Kamu da makan???" tapi selepas beberapa kejadian...dah jarang text...kalo dulu akan ending sesi text dengan "Kamu take care...nite..." "take care Kamu jugak..."
tapi hari tuh...bile aku cakap "take care..." die diam sahaja!!!
*senyum...tak perlu kata apa-apa...senyum*

12 comments:

Anonymous said...

wani : kamu sangat semangat tangkap gambo En. AMIRUL HADI di kaca tv...hehehe..
( mmg peminat setia btol laa )-Jezzebelle

mizzbutterfly said...

ouh...jezeeebbelllaaa dtg blog saye..hikhikhik...terharu nyer jezebbella...jadi la..nk jumpe live for the second time mmg tak de la..huhuhu

HaMiZah said...

tak habis2 ngan amirulhadi dia.hahaha

selamat menempuhi bulan februari :D

izzati neL said...

wah amirul hadi lagi... peminat kipas susah mati ni. hehe

mizzbutterfly said...

takutnye...dengar...kipas susah matiii huhuhu

miza..up..amirulhadi lag..

Anonymous said...

ok laa penah jumpe dari tak jumpe langsung kan :)
ada rezeki bole jumpa lagi~~~Jezze

mizzbutterfly said...

i hope to see u soon cik jezze

Anonymous said...

hah??
hahhaha.....
baik jumpe AH dr jmpe saya cik wani~~Jezze

mizzbutterfly said...

ala...sumtimes kite kena la tgk benda lain plak...huhuhu

~sakina~ said...

dah february rupe nye =,=
cepat sungguh~~

CIK FAFAZ said...

had someone told u dat u are one of die hard fan abg kacaks amirul hadi?
hahahaha.

mizzbutterfly said...

hard fan yes...die hard fan...??? not yet:)

Related Posts with Thumbnails