LuLLiL f.r.i.e.n.d

Wednesday, 26 May 2010

AMBIL lah NYAWA DIA

speechless
DARI DIA KITA DATANG, KEPADA-NYA JUGA KITA KEMBALI
dari 7 mac 2010
dia tak sedarkan diri
hari ini 26 mei 2010
tenanglah dikau di sana
NUR NAZIHAH ABD MANNAN


"gha..bangun da 6.30 pg da nih...sat g nak g row call lagi"
"gha...susah la belajar add math...tak suke..mcm ne nak selesaikan soalan ni"
"wany tadi kite amik gmbr dgn admire wany"

gha dengan bag sek purple nye...
kalo gha demam..mesti muka gha naek tembam...
balik dr sek je..mesti gha kena tidor sekejap...
gha suke belajar tepi katil n atas katil..
after prep mesti gha buka buku lg...
teringat oll "raflesian" kena marah dgn mama linda sbb bising time nak celebarated bufday gha...
farah dgn suka suki amik haller untuk nyanyi kat gha..padahal time tuh da light off kot...
gha yg suka cite pasal anak buah gha...
time gha demam,then gha nak balk..pastu warden tak de...tak de sape nk sign kat kad outing
"wany gha nk balk...gha tak larat..tap warden tak de...gha kire fly yek"
"okie gha..kite cover untuk gha if ade row call malm2"
[thax to GOD sebaek tak de row call]
teringat jerawat gha betul2 atas hidung...sgt cute :)
terbayang tawa gha yang mcm tak cukup nafas nak gelak...
gha reti pakai kain batik tau...
mesti rindu nak confrence kat ym bersama2 ira...
cerita gha buat serunding dgn mama gha...
n byk lagi...


arwah NUR NAZIHAH  pakai tudung putih n sebelah berbaju kuning itu

YA ALLAH...
syukur..kerana KAU beri kesempatan pada hamba-MU ini
untuk mengucup dahi dan pipi gha buat kali terakhir
memberi kesempatan pada hamba-MU ini untuk solat jenazah
memberi keizinan untuk meliha gha dikebumikan
memberi kelapangan pada hamba-MU ini untuk membaca yassin...

farah said "wany nak cium gha..jgn nagesh sgt...pergi la..."
"gha..wany dtg lg...time kat icu ari tuh tak smpat nk kish gha..."

aku tak nagish...try to cool..tp after tgk mama gha n gha bf...
no...
dah tak tahan da...
setianya seorang ibu...temankan anaknya hingga ke liang lahad..
bf gha pun mcm tuh juge...
[bf or gf korang blh buat tak???]
tak berenggang dgn jenazah gha..
dude...i know u love her so much... 
just berimaginasi jika saya di tempat NUR NAZIHA...
ani mau mak abah ayung angah anep n man ade kat tepi ani
oh bibiq ku..igt lag pada diary biru comel ku...bibiq tahu kan kepada siapa harus diserahkan diary biru itu???
adik nia saye...adik tau kan ape yg perlu buat...???
iema him..remember my word last nite???
n my bestfren ever...yah..lg arif n tau ape yg perlu dibuat..

"lala mesti byk lagi impian yg gha nak buat kan..."
"aku tak kesah if gha tak dpt habiskan stardy die kat korea, at least impian die nk stardy kat oversea da tercapai da"

nota haty:
alhamdulillah ramai kawan TIKL yg turun...yg dahulunya tak suke tgk aku skrg da blh bertegur sape hugs n kiss... dpt bertukar senyuman n tukar cerita... cik izni..yg dulunye tak pernah bertegur sape, sudah mula rancak bercerita... SAYA SAYANG SAHABAT-SAHABAT SAYA.
will mish her!!!
AL FATIHAH

24 comments:

Roronoa Zoro said...

innalillahhiwainnahirajiun..

somaga dia damai disana..
misz bawak2lah bersabar k?

hm.. dia sakit ape? ='(

. . . h u s n a . . . said...

haha .. dlu ko garang dOwhh .. sape ta tkOt ... nme aku slalu kne amikk kot .. tensen gua ngan mpp skOla tuh ... ta tpu nye ....

fafaz said...

al-fatihah.
sebak gila time dpt berita kak zhah meninggal.
dah smpai ajal dye.
lagipun honestly sy tak snggup tgk arwah menderita kesakitan.
biarlah arwah pergi coz allah lebih sygkan dia.
redha dgn pemergiannya.

mizzbutterfly said...

zoro: alhamdulillah..saye dlm keadaan yg baek

fafa: yup..akak n kak lala pun da bincng baek la ALLAH amik kak gha..dr kak gha tangung kesakitan...kesian kat gha

izni: bukn aku nk garang..kenal la aku dulu kan..haha name ko naek sbb kuar pagar lmbt...heheheh tapi aku still kagum dgn ko tau...

fatin zaidi said...

sedehnya. semoga roh arwah pergi dgn tenang. :(
even tk rpt dgn dia tp dia selalu senyum bila berselisih. slalu chat send msg sama2 kt friendster, fb. last skali wish ms bday dia, excited dia cerita dpt clbr8 kt msia. huu ;( al-fatihah

mizzbutterfly said...

tau tak pe...aku sgt ralat sbb tak wish time bufday gha... woh...rase ralat sgt....

kiiinaa. said...

wany,,sdey sgt2,,,aku stil tringat form4 tido same2 dgn zahira dgn jiha
jiha tumpang katil aku dgn zahira sbb die tkot =(
rndu!!
btul,aku lg rela ALLAH amik nyawa die dr tgk die menderita dgn saket die,cume arwah je yg tau betapa saket ny die
al fatihah..amiinn....

mizzbutterfly said...

kina...hanye tgl memori jer untuk kite...igt..n buat kite bertambah rindu pada die...skrg nih..nk pejamkan mata pun mcm tak blh...terbayang2 gha..

pzafza said...

al-fatihah utk arwah..
slalu update psl arwah..
cme brite ni je lmbt smpai kat akk..
moga arwah tenang di sana
insyaAllah

kiiinaa. said...

aah wani...td aku gi skola adek aku ade anugerah cemerlang
aku nangis td tgh2 dewan
siott kn?
nt aku nk cite dlm blog.
aku tringat jiha dlm dewan skola ade aku td..

AL FATIHAH....

mizzbutterfly said...

kak fiza: erm...tuh la...tapi rasenye da kecoh kat FB...

kina: okie dokie... nnty aku bace...erm...mmg bile terigt..mesti akan rase sebak...

Anonymous said...

aku sedih..hilang satu bestfriend aku dr kecik..tp aku sgt bangge dgn die..Allah lebih sygkan die..btw wani..name die ko eja slhla..hoho..nur nazihah binti abdul mannan..=)..
'rs kehilangan yg amat"

puja said...

wani, last mndy..
puja pon khlangn my bstfrend 4 d 2nd time....:(
semoga mereka ditemptkn ditempt org2 yg beriman...amin

mizzbutterfly said...

lala: aku kagum dgn ko..aku tau ko lg saket untuk terima sbb ko lg lame dgn die..ko tak menagish pun smlm...tapi aku tau ko lg rase khlgan...

puja: teruskan berdoa... wany sayang puja. nk ckp..b4 tak de kesempatan..

anak aLi said...

moga arwah ditempetkan dikalangan org2 beriman. dia baik sgt. wlaupun ta rapat, dia cassmate ak gak dulu. haish. sedey ta ada kat sana tgk arwah. ta sempat..

halian said...

assalamualaikum,kalo ade gamba2 time pengkebumian arwah kalo leh post2 kn la ek.mmbr arwah kt korea nk tgk.insyaallah....

p/s-email ak-akubudakgombak@yahoo.com

xpn post je kt blog ni ek

jazzakallah.smoga roh nur nazihah binti abd mannan dlm golongan org beriman.amin

mizzbutterfly said...

anak ali..arwah memg baek...aku yg rapat dgn die time form 5 pun terasa kehilngn die...

halian: maaf..aku hnye ade gmbr tuh saje..sowwy..mmg nk amik byk gmbr..tp takut org ckp tak hormat jenazah plak..aku takut..maaf halian..

halian said...

owh xpe ak paham.time 2 nga sedih lak kn,xkn nk tngkp2 gambo lak.thanx btw.assalamualaikum.thanx 4 da pic n info.

mizzbutterfly said...

halian...ko mesti grad kat sane dgn cemerlang..bwk la sekali smgt gha... mesti kawan2 gha kat sane rase lg sedih..sbb tak sempt nk jumpe gha...nnty blk m'sia ziarah la kubur gha...

nama : ika said...

aku nangis baca post kau.sebak dada.walau pun dia tak serapat mana tapi terasa sangat kehilangan dia.

Al-Fatihah.

mizzbutterfly said...

ika...tq...tak pe..sumer org sayang arwah..

nadzirah raihan said...

arwah comel
suke tgk gmba time skola2 dlu
kalau aku jd kina pon,aku nges kot,cm xsemene2 plak nges kt majlis anugerah adik

mizzbutterfly said...

comelkan...very luvly..

Anonymous said...

Отличная статья! большое спасибо автору за интересный материал. Удачи в развитии!!! :)
--
http://www.miriadafilms.ru/
[url=http://mpeg4.com.ru/]Сказки скачать[/url]

Related Posts with Thumbnails