LuLLiL f.r.i.e.n.d

Friday, 19 February 2010

when we want to marry? 1


wajib dientrykan kisah ini...
persediaan wedding kakak ku CIK NORHAFIZA
aku hanye mampu mane yg terdaye sahaja...
susah sbnrnye nak wat wedding nih...
pucuk pangkal..kena ada haty yg kuat..tenang..terima pendapat org lain..
n very2 important duet kena masyuk...
proses memilih langsir rumah..first place yg we oll gi..nagoya jln tar..
too hot kat sane...ramai manusia???suam2 kuku la..
tema wedding ayung merah puteh...
kompius aku..mane dtg nye kaler merah tuh..
tgh sibuk memilih ayung pesan kat aku
"wany baek la kamu kumpul duet dr skrg untuk kawen,,,nnty senang"
huhu..yerk..??kena kumpul duet yek..??ntah... no mood to think about that...

stesyen ke dua... JAKEL KL...
the end beli kat sini jerh...
meriah gile kaler langsir.. berpinar mate aku..
well..aku da tunjuk hebat untuk memintak turunkan harga langsir itu..
heh m'gunakan teory2 yg aku da belajar dalm business admin untuk ngorat makcik JAKEL tuh turunkan harga...
36 meter weh nak beli..berat..aku juge la yg tukang usung lgsir itu...

nih name nye axtiviti senggal + berangan
tuh kaen langsir yg aku rase mcm nak jadikan die veil...
kaen langsir tuh chantek la..weh...

next station...mak cik HABIB semua house
hehe...mau mengangkut cincin berlian tunang cik ayung..

here..the ring's
makyung cakap..sepatutnye cincin tunang nih pihak lelaki yg kena beli..
tapi ayung plak ckp..
"din tuh taste die mcm org tue...tak mau la ja..if die beli,,confirm tak chantek"
aku??? senyum je la..well nice ring yung...
planning nak beli white gold..
tp abah ku da sound awal2 ckp tak mau white gold..
aduhai...tak beshnye!!!

hehe..aku tak tau la name die ape atas nih..
tapi tempat nak tepung tawar la..
kena beli..coz ayung ckp..
"baek la beli..mahal sikit..nnty kamu angah anep n man blh gune jugak"
aku senyum lg...aku akn gune ke...???
bender nih di import dr india...
gune kuase memujuk mamat  tuh untuk turunkan harge..
kami berjaye!!!



heh aktiviti senggal terakhir...
kat kedai tuh ade crown...harge die RM500++
uhuhu tak de la aku nak belikan...
so blh test untuk pakai2..
blh jadi princess sekejap...
besh!!!
mesti la aku choose crown yg colour biru kan...

balik kepenatan..b4 that singgah SOGO untuk beli shoes aku...shoes kuliah aku da terputus time naek motor nia..adoyai~~~ terpakse beli baru.. too many people there in sogo..sume nak shooping..sale kan..CNY.. weh..aku mencuci mate jer try cr new wallet..tp sume taste org2 tua..the end tak beli la kan..

*conclussion untuk entry nih..sagt fun+tired+besh temankan ayung shooping barang kawen.. bukan senang nk wat wedding nih..byk mende nak kena pikir..catering..khemah..pelamin..bunga telur..kad kawen... huhu mcm ne time aku nnty??? well terpikir..nak kawen dgn wedding planner..haa..kan senang...die je yg akan uruskan sume..yg penting mmg betull tolong la kumpulkan duet anda segera..jgn nk m'harap pada pihak lelaki je yg akan sponser sume..TIDAK!!! belajar untuk berdikari. start to think... time aku nnty nak colour ape yerk...???*

6 comments:

nurhuda abdulrahman said...

biru..
hakhak.
wany perasan pakai kain langsir je mampu..
princess utk ak sorg je..
wakakak

.AQAMZ. said...

wani xnk jemput aku g kenduri ke?
;p

mizzbutterfly said...

huda: hope...skrg nih,,berangan je yg mmpu..hopefully one day ianya akan menjadi kenyataan..

nez: nnty aku anta card kat umah asya yerk..dtg tau..

mysara said...

haha...kak wany dah kne pk tu nk kaler ape..
mmg knduri kwin ni mmnatkan n byk bnda nk kne pk...
tp dlm penat2 tu sronok gk...;)

iemahim said...

ade crown pink......huhuhu;p

kiiinaa. said...

wany~~~!!
nt aku nk kawen ko kne teman aku shoping tau
kne tlg aku mntk less byk2~
hehe
=pp

Related Posts with Thumbnails