LuLLiL f.r.i.e.n.d

Sunday, 19 June 2011

BARU Lagi...

assallammuailaikum...:)
lagi beberapa minit hari ahad nak say "good bye"...and hari monday nak say "hi!!!"
MONDAY!!! I MISHH U.... :) hakkkk ttuuuiiihh.... tipu la sangat...
semenjak jadi Trainee nih...dah mula ada rase benci pada hari MONDAY!!! 
well...kalo tak de MONDAY mcm ne nak ade TUESDAY,WEDNESDAY,THURSDAY,SATURDAY, and SUNDAY... hehehehe :) 

sekarang nak cerita YANG BARU-BARU je!!!
UNTUK ORANG ORANG BARU macam....
kak nozi...SV aku... last friday time hantar review work...aku dah kena marah...dah kena jerit... :(
"salah....salah...semua salah..." satu deparment boleh dengar..... malu...haiiilaaaa....
abang mior...senior yang banyak tolong aku buat kerja...die panggil aku... "wana wani...mane hang....???"
so far...aku senang kerja dengan abang mior...BAEK!!! SABAR!!! kurang sikit rasa takut...
abang aizat.... die nih aku seram sikit....aku byk wat silly mistake dekat die punye kerja...bila dia panggil aku...aku rase cuak gilllosss!!!! dan dia tak de eraser....die pinjam eraser aku...dan dia suka suruh aku photosate bank statement untuk dia...padahal meja die lagi dekat dgn mesin photostate tuh...
cakap pasal mesn photostate tuh...aku kagum gile dgn manusia yg cipta mesin photostate tuh....
baru aku tahu multifunction mesin tuh... fax boleh...scanner boleh...print boleh....KAGUM!!! 
kagum ke jakon????muahahaha..... almaklumlam baru belajar guna mesin tuh.... tuh yg excited!!!
erm...Trainee Mate like asyraf.... walaupun suara die slow...die rajen tolong ajar aku nak guna excell dgn baek !!! slow gile pengetahuan aku dalam excell...
and linda n mira.... hehhehe dah tak "berawak dan bersaya" dah....lebih mesra "berkau" dan "beraku"

UNTUK PERSEKITARAN BARU....
aku dah tukar meja... and dah  tak gune laptop...better use desktop...besar sikit mata aku bolh bukak...
keadan meja.... aku dah tenggelam dengan fail-fail yang berat gillos!!!!
sebelah bangunan tempat aku keje ade kedai mamak!!! tapi tak blh lawan ameer ali kat bangi la...
tomyam ayam n sup ayam kedai mamak nih awesome!!! dah jadi fav lunch aku...
pagi pagi sambil drive aku akan dengar radio ERA dalam mr khanncheeellll aku...
mood aku girang gumbire...dapat dgar suare uncle aznil ray n hanif!!!
boleh senyum and gelak sorang bile dgr dorang bercakap...and menagish jugak :(
aku dah tak balk jam 6.00 petang...aku akan balik after 8.00 pm...so tak de la jammed sangat...
pecut mr khancell laju jer... smooth..... :)

what else??? hihihi...dah lupa...rase mcm byk nak habaqqq mai dalam ni...tapi chek dah lupa...
hope minggu nih semua berjalan lancar....tak nak kena marah lagi...please...
hope dapat bermesra dengan orang sekeliling....
aku malas n penat nak buat senyum ikhlas...bila aku senyum dekat orang...ade orang tuh tak mau senyum balik kat aku...tau la aku nih Trainee je....rase tak selesa bile aku dah senyum chomel2...die pandang sebelah mata je...fine !!!
hope kesihatan aku okie dokie... aku nk buat OT banyak hari...so dapat kumpul duet claim banyak sikit....:)
Nak kumpul duet claim..simpanan nak buat kenduri kawen nanti.... :P 
"mudahkan setiap urusan hamba-MU ini YA ALLAH"

nota 28 haribulan:
yeay..elaun masuk...!!! first  gaji yg penah aku dapat seumur hidup...weheeeee....

nota father's day :
HAPPY FATHER'S day for my ABAH... EN MOHAMED RASHID BIN HAMZAH...  thax besarkan ani dengan baeknya....alhamdulillah....thank you ALLAH for gave me a great ABAH!!! and for my future FATHER IN LAW ... Zainal Nordin... erm....Selamat Hari Ayah!!! 
" semalam anak ayah yang rambut karat tuh...hebat maen bola yah.. die score yah....mesti ayah bangga kan yah " weeehuuuuee... :)

nota MISH :
I do mish someone...never ever forget him...when i close my eyes before sleep... he come into my mind... and i cry... i read oll da text  he give to me,,, when we are still "bestfriend"... i smile for a while....and i cry back!!!
i wish he comes into my dream... but NEVER!!! 



10 comments:

~sakina~ said...

haha, dh keje nt cmne lah kn, pastu dh kawen.. pehh teringat masa depan pulak :p

isandraviolet said...

amboihhh~ siap berFATHER IN LAW lagi.. sentap hati mak nak.. haha~

merahitujambu said...

sy pon orang baru..baru je masuk tempat baru rini.uhuk..good luck.moga dpt suai kan diri ok..*pesan pada diri sendiri juga

ikan said...

berkerjaya sudah ieye ..? anyway ... gudluck arr ieye .. *proud of u .. nmpknye i sgsowang la lpas nie ieye ? nk kne meneruskan delegasi pc diva :)

HaMiZah said...

scary gila kena marah sampai satu deprtment dgr.
aku pun masih lg dlm proses nk sesuaikn diri ngan staff2 kt sana. ada staff baik and ada gak yang kureng baik sikt.haha

LeMaNtO said...

monday ,tuesday,W,T,F..! hari2 keje memang lame n penat tyme aq trainee dluu..papepon. sabo je laa~ huu

*W,T,F =wednesday,thursday,friday* =)

merahitujambu said...

kenapa x tumpang kan akak..sampai hati togk akak naik bas..ngeee~

NastaniaNajihah said...

i dah dapat alaun tadi. yabedabedu!!!

iemahim said...

best an bmesra dgn mesin photostat...huhuuhu, kwin cpt 2 jgn lupe jmput k....hahahahahahahah

I said...

kerja ye.jangan kena marah lagi. huu/

Related Posts with Thumbnails