LuLLiL f.r.i.e.n.d

Tuesday, 14 September 2010

RuMaH BARU ma & abah !!!

salam 5 syawal...
sorry moowryy la..suppose kali nih punye entry kena citer pasal "CHERITERA RAYE"
tapi lek lu.... syawal sebulan..esok lusa if panjang umur...ade la entry pasal raya..
skrg ni....fenomena baru kat FB...sume berebut-rebut nak upload n tagging-mentagging gambar raye...
argh....meletup baju raya mereka yerk!!!

hari ni ade family gathering dkt rumah baru ma n abah!!!
dimana...?? DESA ALAM RIA BATANG KALI....
biase aje la...rumah baru..mesti nak kena cuci debu...tanah-tanah tuh kena bajak...
punye la nak market abang ipar baru aku ni...hihihihihi :)
die sangat suke-suke membasuh rumah...cuci sane...cuci sini..gigih aje!!!
senang haty ma n abah ade menantu yg kire boleh diharap la kan...
ayung n hubby die cuci ruang dapaur...
cuci toilet pulak...adik man kena dera...huhuhuhu...bukan selalu...

cakap pasal rumah baru ni...ade sejarah yg aku nk ungkit balik...
ini kirenye rumah ke empat yg ma n abah beli atfer mereka kahwin...
first,,,lepas ma n abah selamat menikah...ma n abah duduk setinggan aje...
mane lagi kalo bukan setinggan dekat PANTAI DALAM KL...
sekarang ni da tak de da pun tempat tuh....
then...bile aku celik je mata ni... ma n abah beli umah taraf flat plak...
kat mane...??? WANGSA MAJU SEKSYEN 4 BLOK C9 NO 504...
okie dokie la..duk umah flat...duk umah tingkat paling atas plak tuh...ha...mendaki la aku...
sampai la umur aku 6 tahun setengah...
ma n abah beli  rumah teres kat RAWANG ni ha...rumah yg tgh aku duduk...
almost 15 tahun la duduk RAWANG ni...
makanya...tau la setiap inchi perubahan yg berlaku kat RAWANG ni...
dari taraf pekan exchange to bandar...
weh...RAWANG sayang u la !!!
ma pun akan retire da next year...retire awal...da tak larat nak keje da...
ma pun tekad nak beli umah kat BATANG KALI ni..sebb nak duduk situ...
kire umah untuk hari tua ma n abah...dalam erti kata menarik...bile aku n adek beradek da kawen...
n ade anak-anak...boley la beraya di kampung BATANG KALI  ini....wah!!!! berangan lg...
actually tak suke kort duk BATANG KALI... kemudahan die tak macam RAWANG ...yerk..muktamad...
makin jauh nak turun KL...yup :) tapi kena la hormat ape yg ma n abah suke kan...

kesimpulan cerita ini adelah :
 bukan senang nak kumpul duet beli harta...dari rumah setinggan ke rumah flat...diikuti rumah teres...da seusia 50-an baru la dapat beli umah semi-D... hasil titik peluh ma n abah sepanjang kerja dgn goverment... hanya untuk bagi keselesaan pada anak-anaknye yg secomel ini :) mcm susah je nak beli umah kan...harga umah sekarang makin mahal kot...nak renovate lg...ouch...ade la jugak berangan b4 nak kawen..kalo blh ade umah sendiri...then ma ade ckp "jgn la paksa suami korang nk beli umah yg besar2...yg besh...ikut la kemampuan...susah senang bersama" hahahah...no comment....
masing2 ade rezeki sendiri kan...

choi....pic aku tak de yerk...mane aci...maka ....
kunjungan time raye...ceh...da tershow baju raya rasmi raya plak...!!! ahakzzz....

nota harus diketahui umum :
MUKATAMAD!!! sory my bear-bear...me da tinggalkan u...da letakkan kembali bear-bear itu dlm kotak itu..i will mish bear-bear smell...rindu nak hugs n kishh the bear-bear...


journey of my bear-bear...
1 RAMADHAN yg lepas...aku tekad..aku kena jauhkan diri dr bear-bear...tabahkan haty...??? susah nk ckp..nagish la juga :( cadar pink...sile lihat...da tak de bear-bear da...sepi malam2 aku...
aku letakkan bear-bear dlm bag purple..mau hantar blk rumah... 13 sept lepas gosok gigi...
aku masukkan bear-bear itu dalam kotak die balik...kembali pada yg asal...
i'm sorry bear-bear....
tak akan buang...janji !!!
sumtimes kena buat sesuatu yg kite tak rela nak buat...dgn mengharap ape yg kita tak rela nak buat itu...adelah sesuatu yang terbaek untuk kita :)
U'RE ALLRITE  :)

9 comments:

. . . h u s n a . . . said...

gud2... :)

iemahim said...

u r allrite.....:p
if tink is d best way, i always skong k dear....enjoy u life...;p

mizzbutterfly said...

tq for both if u:) doakan saye ini..

caiz said...

tue dia..rumah baru!!
cat pown bau kedai lagi woo...
ini macam duet raya maw lebey nie akak..
hehe =p

mizzbutterfly said...

ceit...dtg umah la kalo nk duet raye en najmi oit...huhuhuhu..kalo rase layak dpt duet raye meh la rawang..

~sakina~ said...

so cik wany pasni jd org btg kali la ek.. dlu aku skola situ babe!
;))

mizzbutterfly said...

kan...hahahah tak tau lg la..mgkin wekend je blk btg kali...huhuhu haah..ko kan dulu duk situ...

a3car said...

wani..kalau dah pindah situ mai la umah aku slalu3 tau.. dekat giler.. umah ni kat sg masin kan? aku kat tamu hill seksyen 4.. hihi seronok plak ada kawan nak bejiran..:)

mizzbutterfly said...

haah la dika...heheh dkt dgn\ ko..lupe plak ko da duk situ..okie dokie..nnty kalo family da pindha situ..aku contact ko blk..

Related Posts with Thumbnails