LuLLiL f.r.i.e.n.d

Tuesday, 7 September 2010

I'M a G.O.O.D mummy!!!

salam 28 ramadhan...
venue : dapur rumah ma n abah @ rawang [keseorangan...]
food : honey starszzz [lapar...kudapan terakhir b4 sleeps...]
music background : KEKASIH TAK DIANGGAP  [ouch...curik..dr blog orang....]

a GOOD mummy...tak kan bgn seawal pagi pukul 10.40...
a GOOD mummy... tak kan mahu melihat anak-anak nye kurang dr org lain...
a GOOD mummy... sentiasa mahu terbaek untuk anak-anak nye...

ouch...hari ni...bagun pukul 10.40 am...[maka saye belum laya lagi jadi mama terbaek]
dah janji dgn arenip n areman...nak bwk g shooping baju raye...!!! [okie...ade sikit la nk jadi mama terbaek]
ma n abah sesgt sibuk...especially my mum...nak apply cuty pun sgt susah...
so as a sister yg sgt keccchiiannn tgk adek2 tak de lg baju raye...
maka "okie dokie..anip n man..jum kite g JJ kepong k..."

sape kate lelaki tak cerewet bile shoping...
argh...da mcm mummy orang da aku berleter kan adek2 aku... "cepat la pilih baju...kamu nk yg mcm mane..amik..je la...kak cik da tak larat nk jejalan da..."
sempat shoping baju anip n abah je kat JJ kepong [memang saye mama terbaek]...baju budak2 lelaki tak byk choice kat situ...
idea anip " lek la..kak cik...baru pukul 2.15...kita solat..kite g parkson selayang mall plak..."
haaaa..chantek..idea tuh...aku pun ikut kan aje..

time sibuk2 nk pilih seluar jean are man...ade ke patut kakak yg jage bhgian seluar tu kata... "adik ke ni..?? la igt kan awak mak die"...argh... tua sangat la kan...aku ni...

heeeee...senyum..lek...lek.da...nmpak sgt jiwa keibuan aku nih terserlah... [I'M A GOOD MUMMY] 
"tak la kak...adek saye nih...bukan anak saye...hehehhe" langsung tak jadi aku nk beli seluar adik kat situ...


well...ape yg aku belajar hari ini adelah...before ade anak...kena ade duet yg agak byk...sebab harga baju budak..even KIKILALA punye brand...sangat la memahal k...same harga dgn baju akak-akak comel ni...!!!
dan jika anda mahu bershoping dgn lelaki yg baru nak masuk sweetzzz 17... make sure korang tau ape makna SMART dorang...mungkin maksud SMART anda tidak same dgn SMART dorang...sighhhh!!!! "seluar ni kechik la...bhgn bawah..zip die tak besh la..tak de line kat tepi ni la...tak besh la pakai kolar...skeemmmaa la kak cik..." 
oouccchhh adek-adek kak cik..."kak cik sayang super duper dgn korang"

dan cik wany hanye membeli sekaki payung... berharga RM6.99  di GUARDIAN.. of cozz kaler biru..untuk letak dalm mr khanceel..supaya lepas ni senang nak pergi pasar bile hujan...
dah tak larat nk mandi hujan..kemudian.. "haaaccccummmm"

okie dokie...dan adek-adek aku nih sgt sayang dkt aku sbnrnye...
elok masuk je mr khanncelll...lime minit kemudian...


memang adek-adek yg soleh kan..sampai haty bg kak cik drive sesorang...
dan tinggal la kak cik korang ni...nak drive kan..tgh jammed plak kan..aduhai...kaki rase da tak bergerak da bile nak tekan minyak n break...

nota peringatan :
 hanye ketika jammed shj anda dibenarkan snap pic sesuka haty...
nota sentuhan :
 bukan senanag nak jadi mama...susah sgt nak jadi mama..kena sabar...kena ade sifat 
kelembutan..kena pandai masak..bg anak-anak mamam air tangan sendiri...kena korban masa..untuk anak-anak..kalo la dr kechik aku tau susah nye jadi mama...aku tak mau wat mak susah haty dgn kerenah degil n nakal aku ni... ouch...nak nagish... sagat seronok ade perasaan mahu jadi ibu..ye ibu...
nota harapan :
ayung..cepat la preganant...ani tak sabar nak jadi aunty da nih..huhuhu...
ayu

12 comments:

. . . h u s n a . . . said...

best! best!
ko! cpt kawen.. aku nk tgk anak ko... hahaha...

izzati neL said...

haha one day u will b a good mother.
n i wish i can b super hot mama. sumpah perasan

mizzbutterfly said...

bf pun tak de..mcm ne nak kawen..heee... doakan yg terbaek shj...huhuhu kite sumer..HOT MAMA bebeh!!!

izzati neL said...

wani kite geng! xde bf. huhu.

mizzbutterfly said...

okie dokie..kite geng..huhuhu..nnty da ade bf..habaq mai yerk..

Ummi said...

selamat hari raye ye dear..maaf zahir batin atas salah silap sepanjang kite kenal..cewah..macam kengkawan pulak..memang kawan pon kan??kite kan sebaye..huuuu

. . . h u s n a . . . said...

weh.... url blog tuh ape??? ta jmpe pun.. konfius da...

mizzbutterfly said...

cikgu..hehehe kite kan sebaya..wakaka.tak adil la..kalo sebaya cikgu da ade anak 2...saye ada 3 anak je,,,anak tekak,,anak mata n anak tudung..ngeeee..

izni..nnty aku drop kat FB ko.. :)

Anonymous said...

mmg penat bw adik2 shopping (termasukla adik saya yg tuan punya blog ni) tp percayala itu saat2 yg seronok utk dirindui bila da x berpeluang utk shopping sama2.. pregnant? kenapa nak shopping bj anak aku ye.. bole je tp nak baby guess je ye.. love..
GOOD MAMA TO BE..

mizzbutterfly said...

alamak ayung da smpai..huhuhu...die bace la plak entry nih...penat sikit je...kalo tak puasa..tak de hal la..blh makan..hehehe... insyaALLAH u will be GREAT mother soon... olways pray for it....

huda rahman said...

wany...selepas kamu mesej saya, saya terus pergi buat...tapi saya tatau nak komen ape...baca pon rushing jer...nanti ade mase i terjah balik yer..

mizzbutterfly said...

woh...tq dear...!!!

Related Posts with Thumbnails