LuLLiL f.r.i.e.n.d

Thursday, 15 July 2010

ke"PATAH"an ke"GIGI"an :)

bukan gigi saye yg kepatahan... [alhamdulillah]
hari ni hari ketiga kuliah... okie dokie..da start belajar...
aku tgk lecturer yg semangat nk mengajar... dan aku...??? [entah...]
beli lunch dkt bakery PUSANIKA... [kebab ayam]
balik..bilik...talking2...gossip2 dgn bibik... kite solat...kite mamam...
niat di haty tak mau tito... okey...kite bace DARA...
hampeh..sepuluh muka surat aje.... katil da panggil.. "meh la...sini wany..tido sat aje...meh la..."
konon la kunci jam...untuk just tido 30 minutes...ceit...
bangun tido pun sbb CIK HUDA yg call...
and...saye tidak tido lg..sebab takut.... M.I.M.P.I yg membuatkan haty tidak sedap untuk tido...
mimpi saye adelah...gigi saye patah dalam mimpi tuh...
penah terbace artikel...orang-orang tua ckp...kalo kite mimpi patah gigi..maknanya..ade org yg akan meninggal...
maka..tak jadi la smbung tido..dok pikir...orang-orang saye sayang..sume..okie dokie ke tak...
konon lg..nk jogging hari ni..tapi cuaca tak mengizinkan...
suddently terjenguk kejap my HP...ade texting dr bibiq...
bibiq tell me that her grandnanny just pass away :) ouch... [betul ke petanda mimpi tadi???]
bile malam plak..tgh besh2 meeting..my celcom phone berbunyi...
texting dari my ma... ma ckp..nenek sedara meninggal dunia juga... argh!!!
takut nak percaya...n tak mintak pun oll da readerz percaya... hanye mahu menyampaikan hasrat haty...
maka..malam ni...tido..bace doa bebanyak... n senyum la ketika tido.. [mengucap sekali]

AL-FATIHAH...

"Dengan nama-Mu, ya Tuhanku, aku letakkan rusukku dan dengan kuasa-Mu pula aku mengangkatnya. Maka jika Engkau cabut nyawaku rahmatilah ia, dan jika Engkau bebaskan dia mohon dijaganya dia sebagaimana Engkau menjaga hmaban-hamba-Mu yang soleh"

nota mengada :
jum gosok gigi!!! senyum bg nampak gigi... bile da tua..gigi dah hilang :)
dah lame tak nampak orang pakai GIGI EMAS kan..???

6 comments:

iemahim said...

atok aku pkai gigi emas, t aku amik pic die eh....huhuu

izZatiNeL said...

alfatihah utk nenek sedare ko..


dulu2 aku pun penah mimpi cm tu gk, cuak kot. terus check kt cermin. 2mgu lps tu atuk sedare aku past away. tp itu cerita ms aku form 1 la

mizzbutterfly said...

iema : baek...iema..nnty amik pic tau...

merahitujambu said...

kebetulan je tu...menda nk jadi kan...takziah

mizzbutterfly said...

ALLAH da tentukan semuanya..

mizzbutterfly said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails