LuLLiL f.r.i.e.n.d

Tuesday, 11 May 2010

LALA & b.u.l.a.n

LuLLiL
rindu... [tak tau pade siape]
bagun pagi hari...5.30 am
abah kejut...sebabnye...
nak blk UKM..ade class pagi..
tak drive mr kancheel... [ayung pinjam for the whole weekzzz]
naek ktm...
tipah tertipu
sbb tak to pop touch n go...
kena la beli tiket secara manual...
kaunter tutup... makanya kena beli gune mesin...
duet kEchil tak de...maen masuk je ape yg sempat..
sekali terbeli tiket kanak2.. RM 1.80
selamat kaler biru...maka..anggap la saye bersedekah kat KTM..
boleh???
moral of the story...cik wany sile to pop touch n go anda...abah da pesan kan...


cerite LALA & BULAN
otw nak pergi KTM BANK NEGARA...
pandang la langit...
nampak la bulan itu ...
teringat cerite itu...
situasi...berbaju kurung...after prep malam..otw nk blk aspuri... depan bilik warden
"lala ade bulan..."
dua-dua menadah muka ke lanagit...
lala cakap " kalau kiter RINDU kan orang itu..kite pandang la BULAN... mesti orang itu akan RINDU dekat kite juga n mesti orang itu akan pandang BULAN yang same juga "
[sweettzzz tak???]

makanya...shuker melihat bulan itu... n bile lihat bulan..mesti igt LALA...

rindu LALA ke...??? entah..baru je jumper..hikhikhik...

nota haty :
Jauhnya cinta, jauhnya bahagia
Lelah gelita, kosongnya jiwa
Ku impikan BULAN, ku terjatuh di BINTANG
Bersyukur apa ada, ku ‘kan sampai ke sana :)

8 comments:

Anonymous said...

hohoho..bila BULAN berbicara..mungkin BINTANG akan dengar..sbb BINTANG patut sedar yang die dengan bulan sama2 berkongsi cahaya dari matahari..=)

mysara said...

xpe2...
sedekah amalan mulia...hehe

aqamz said...

hehe
boleh lak beli tiket biru ek.. hu3

mizzbutterfly said...

sara : yup...mgkin kureng bersedekah kort...

nez: terbeli la..tak biase gune mesin tuh...

org itu :...sgt suke dgn ayat kamu... siapakah kamu...?? mcm terase dekat je...dgn kamu itu...

nama : ika said...

mgkin aku teringat jugak ms prep aku.haha sebok je kn..

mizzbutterfly said...

ika...tak de hal..kalo korang2 tak de time prep..mesti aku tak de keje kan..hahah nk mengechek korang je...

nama : ika said...

haha.mmg kitorang sengaja nak bagi korang keje.aku ingat lagi selipar kitorg kena rampas ngn linda masa prep.balik kaki ayam.hahahah.lawak.

mizzbutterfly said...

hahahah....korang nih kan...tapi tu la sweets memory nye..aku tak pernha rase...tapi teringin nak rase... hey...pernah je MPP kena amrah dgn cikgu linda...sbb buat bising...huhuuhh sgt rindu itu masa

Related Posts with Thumbnails