LuLLiL f.r.i.e.n.d

Tuesday, 8 November 2011

QURBAN @ SALIHIN

dah Selasa... bangun pagi macam biasa...
tepat 7.40 am.. mr khancheeelll bawa aku ke destinasi yang perlukan aku.. perlu ke??? mungkin...
tepat 8.05 da sampai tempat parking berhampiran Salihin Consulting...Syukur!!!
lepak dalam kereta dahulu... buat ape yg perlu... Tuhan sentiasa memerhati kita...INGAT!!!
Tiba-tiba terlihat satu insiden...kerete Pesona baru... lady driver...iyer LADY!!!  reverse dengan laju gilloss lalu langgar kereta Kia Forte milik kakak Fafaz... one of staff kat Salihin Consulting...  
nampak Kesan INERSIA yang berlaku pada kereta kak Faz...Sungguh!!!
kalo kau jadi aku...ape perlu kau buat... hmm nampak lady driver Pesona tuh macam nak lari aje...
memang tak la aku nak bagi... lalu make a call  "kak faz...kite nih...kite nampak kereta akak kena langgar...cepat keluar... die nak larikkk da..." settle satu hal di pagi hari.... :)

for the second time in my LIFE... aku tengok depan biji mata aku lembu kena sembelih...
dalam otak duk pikir...  kaya jugak jadi penternak lembu and kambing... tak payah belaja tinggi tinggi kot...
tapi lupa pada Yang Maha Perancang Yang Terbaik- Tuhan Yang Satu...
Dia dah aturkan segalanya...

picture for thiz entry...
 credit to En Rosli yang amik pic nih...
hiihhihi... cuba carikkk mane aku...????
see...lihat rajen kan semua Staff Salihin Consluting bergotong royong... masak...makan...basuh pinggan sesama...melapah...sapu sampah...makan lagik...KERJASAMA!!!
ouh and Terima Kasih dekat Tuan Pengarah En Fairuz Kassim...atau nama glammmeer APAI...
Apai berjaya manage event ini.... Tahniah...

nota APAI :
"pai...aku dah sebut nama ko dlm blog aku ini...hahahah...harap kau puas hati :)"

nota Another 15 Days:
lagi lima belas hari untuk berkhidmat dengan Salihin Consluting... ade rasa sayang...ade rasa tak sabar... what to do???

yang pasti...sungguh!!! Aku rindu zaman belajar di UKM...sungguh!!!
siapa nak tolong buatkan report Internship aku....??? pleaassseeee ;)


JAGA HATY -Dilla






3 comments:

Nurul Ain Hanas said...

kau pakai tudung waner putih kn,,wey..salihin consulting ni ade pr dept x???

I said...

wanieeeeee lama tak singgah blog kau. happy belated raya qurban..

merahitujambu said...

wah..gotong royon tu yang kita nak ramai2..memang best kan

Related Posts with Thumbnails