LuLLiL f.r.i.e.n.d

Sunday, 13 November 2011

masih...

ade satu cerita....satu je tak banyak pun ;)

first year UKM
dulu dulu...aku benci kau...aku suka kata kau sombong!!! memang kau sombong pun...
yer la...dah pernah wat projek UBS,,, sama sama discuss satu meja...kau memang tak hinggat aku lagi...
serius kau  SOMBONG....
aku g  Mid Valley dgn my best bibik ever...cik Fairuz Huda... bibik nak cari baju dinner ABADI...
dah dua kali dalam Mid Valley tuh kita berselisih jalan...kau tak perasan aku... "ok aku tah Hot pun"
fine!!! time balik satu gerabak KTM...kau dah diri sebelah aku...kau buat tak tahu je...sighhhh!!!
sampai station Seputeh...aku angkat kaki "bibik jum weh tukar train..." yehuuu!!!
dari situ aku memang nak cakap lagi "kau memang sombong!!!"

second year UKM
semangat nak stardy...konon konon nak maintain dapat DL lagi...dah nama pun konon... :(
setiap malam mesti lepak dekat Fac...stardy law...  finance... Intermediate Acc
ouh...sambil stardy...sambil tunggu mesej dar K.A.M.U  one word BAHAGIA :)
ade satu malam....
KAWAN A : Wany kenapa kau tak mau kawan dengan budak sombong???
AKU : Kenapa aku kena kawan dgn budak sombong???
KAWAN A : dia kata dengan aku kau macam nak jauhkan diri dari dia... macam tak mau kawan dengan dia..
AKU : Dia kan hotttt...buat ape nak kawan dengan aku yang tak hot ini....
~~~~~~~ TAMAT... ~~~~~~

ade satu malam lagi....
lepak dalam bilik tercinta K6R 105 Kolej Aminnuddin Baki :)
handphone celcom berbunyik riang... unknow number!!! aku angkat.. 
"hello..."   "hello...wany ade..." "iyer saya wany...sape ni..." "hai...tak kan tak kenal...bf lama kot..."
"memang nak menipu la kan... number celcom untuk orang tertentu je..."
die gelaaak... "aku la budak sombong..." yes HIM.... budak sombong!!!
"suka hati je cakap aku budak sombong...aku tak sombong la... sebagai tanda mintak maaf...kau kena add aku dekat FB"  sighhhh!!!! macam tuh plak...
jadi kawan...sharing the notes...sharing cerita...sharing assigment....
"asigment aku kau kena buat...nota kau...nota aku jugak...tutorial kau...tutorial aku jugak... "
kita strady same-sama...stardy sampai subuh...pergi makan pun bwak notes!!! HEBAT!!! 
"kita kan nak dapat deanlist sama sama lagik...!!!!" kata dia...

third year UKM
mencari formula untuk bangun kembali....
mula menjadi selfish... aku pulak yang sombong...
mula pekakkan telinga atas ape yang orang lain cakap...
mula terasa ramai manusia sedang tertawakan aku... 
kau ade kata "i will always at ur side... i will be a good listener for u" kau yang kata...aku tak mintak pun...
aku stardy sesorang... kuatkan hati...!!! 
jauh kat sudut hati aku... "kau mcm mane...sape yg bagi kau notes...sape yg buatkan tutorial kau...kau sihat tak...ade flu lagi tak... kau makan tak...hidung kau berdarah lagi tak..."
aku tau kau tak tahu pun kan... tapi alhamdulillah..sebab kau punya lagi seroang kawan yang lagi baik dari aku... aku pesan... "yat...kau jaga dia...suruh die belajar...dia pandai...jgn bagi die main2 sgt"
thank you yat :)

and today is your birthday :) no more card...no more cake just a wish...
untuk budak sentisa sombong...
"SELAMAT HARI LAHIR SHAIRAZI NAJMI "
picture dua tahun lepas...after celebared bufday dia :)

conclusion yer....aku lagi suka kalo kau terus sombong dengan aku... sebab dengan kesombongan kau la aku jadi kuat balik!!! Terima Kasih :)

nota confused :
salah title la entry ni...patutnye letak title SOMBONG ;)


Kerana setiap cinta itu datangnya dari Tuhan, maka aku perlukan cinta dari Tuhan :) - Zahiril Adzhim









7 comments:

HaMiZah said...

haha. asal muka iema cam nak nangis je tu?
boleh tak nak wish sini je, utk budak sombong, happy birthday =)

Lya oh Lya said...

nadia mane tahu aku kawan dengan kau. && aku lame da tak jumpa dia since aku pindah opis. awat ? ko cakap pape ke ? hahaha aiyooo ! habis la. kontroversi la ko. wakakaka.

iemahim said...

miza bukab sedih, tp teharu sbb bdak smbong kwan gek ngan aku..huhuhu, hepi besday dak smbong..huhuhu

Edy Fee said...

hehehehe sombong sangat ke..m\hahaha

hanie bonie said...

mcm sweeeeeeeet plak . ngeee

. . . h u s n a . . . said...

ta phm.. ko ske die ???


haha.. bru ade kesempatan beb bce entry ko neeeeeeeeeehhh... all da best wany!!!

azraftarmizi's blog said...

patut mcm kenal.

Related Posts with Thumbnails