LuLLiL f.r.i.e.n.d

Wednesday, 27 January 2016

Bubblegum.

Hi :) 
Semalam puan boss aku tanya, Wani, awak dah tak update blog awak ke? 
Ambil keputusan hari ini nak update blog. Tapi tak da rasa hati nak share something. TIPU.
Ada, banyak. Sampai tak terluah. 

So, kita nak mulakan dari mana. Baiklah. 
Pada suatu hari, atau lebih tepat suatu pagi yang tenang, tengah seronok scroll down Timeline FB dan IG, tertiba ada satu notification Whatsapp appear kat screen phone. Eh.. kenapa tiba tiba dia muncul kembali.
A very long message. A very unexpected message. Baca sekali. Kita reread lagi sekali. Kenapa tiba tiba kita rasa adrenaline rush. Alhamdulillah masih cukup oksigen untuk sampai dekat ruang otak. Tapi kenapa seketul hati ini tak boleh nak cool .

Ok, kita reply. Ok, good, reply dalam keadaan tenang. TIPU. Acah acah tenang je tu. Text bibik, cerita all the thing yang sepatutnya. Eh, eh, kenapa air mata terkeluar ni? Again, Wany can't controlled her self. Again, perasaan yang dah lama tak muncul, kembali muncul. Awak letih ke? Awak penat? Atau awak... 

PENAT.LETIH.

Seharian perasaan turun naik. Tapi kita dah matang. Ada masa kita malas nak layan. Ada masa kita terfikir balik.Lastly kita tidur. Hilang la perasaan itu.

Ada suatu hari lagi, kita tengok cerita korea tajuk Bubblegum. Ada Lee Dong Wook dalam cerita itu. Harus lah kita extra excited. Dan.. ada dua episode buat kita nages teresak-esak. Kite tengok cerita tu waktu rehat dekat office. Malu kita, bila office mate tegur, kenapa kita nages.

EMOSI.

Bila tengok cerita Bubblegum tu, ada satu scene tu, boyfriend terpaksa tinggalkan girlfriend dia. Alasan tak nak susahkan girlfriend. Girlfriend dia tak nak. Tapi boyfriend dia tetap nak tinggalkan. Satu hari tu, dorang terserempak. Boyfriend dia tengok je girlfriend dia. Pastu boyfriend dia jalan laju. Girlfriend dia kejar. Sambil kejar, sambil bercakap. Cakap yang panjang sangat. Cakap perkara perkara yang simple thing, like saya dah makan vitamin yang awak bagi, saya dah buat treatment macam awak suruh, saya dah tak takut pergi hospital, saya dah jaga kesihatan saya and all the thing. Last word is, I REALLY MISS YOU. Boyfriend dia tak pandang pun. Boyfriend dia terus pergi jalan laju jugak.

Laju. Selaju air mata aku. EMOSI TERLEBIH.

Sometimes kita nak share all the things, perasaan, apa apa dengan some one. Walaupun kita tahu some one itu tak nak dengar dan ambil kisah. Jadi kita duduk diam-diam. Pujuk perasaan, cakap dengan diri sendiri, No, kau tak perlu nak share all the things dengan some one. Please duduk diam diam.

Itu je :)

 Be like Hannah. Buat tak tahu je, bila Mama, Mommy, Uncle and Asu usik dia. Memang Hannah buat tak tahu, tapi Hannah tahu people around Hannh sayang Hannah. Itu pun Nikmat dari DIA :)

2 comments:

Diamond Harnila said...

my situation same with you sis . tapi how come tht things mmg nk share dgn dia . and sbbkan dia ego, dia bluetick je . mcm mana nk ckp eh , haaa benda takkan settle as long dia keep ego high . tapi smetime rasa mcm nk diam sbb semua dh buat . tapi nk ke dia cari kita balik ifi kita diam ? opinion sis?

mizzbutterfly said...

dear harnila :) akak baru stalk your blog, umur you baru around 21. my nasihat, at your age, pleaseeee... jangan jadi setia sangat dik. its ok if dia tak layan you. cuma you pun kena berlagak ego cause you by yourself kena train diri sendiri untuk ignore dia. lima tahun dik akak tunggu dia. nothing yang akak dapat. sedeh. sekrg akak dah nak masuk 27. kelam kabut nak carik bf. :)

Related Posts with Thumbnails