LuLLiL f.r.i.e.n.d

Friday, 8 January 2010

kronologi KAKI ku :)

olla.. mr LULLIL ...lame da tak jenguk die nih...
mish u la!!!
first entry in 2010..[kekok plak nak tulis 2010]
sebulan lepas haty ku kepatahan...[yg masih tak sembuh sepenuhnye]
tanggal 6JAN 2010...around 10 pm mcm tuh.. venue : playground tasek chempaka...
haty ku bergumbire bersame...mie nia iema mun en najmi hamzah [party durian]







saje nak test camera baru aku tuh...
"iema ko tolong amik pic aku... aku lompat then ko snap yerk"
wah...shuke gegiler....
aku pun melompat dgn girang nye.... then..
time nak landing tuh..alamak..adoyai~~~
kaki kanan ku terjelepok baek punye...
argh!!!! menjerit la aku...hahhahahahahha saket weh...
terus balk ke pondok sambil kaki terhencut...
"okie tak de luke...tapi kenape sesakit neh!!!"
smpai je rumah after solat isya'a tgk la kaki nih...yerh my feveret colour..da biru2 da kaki ni..
thax to MUN coz die sapukan menza
she said "salah urat je nih..."
esok pagi.relex..terhencut-hencut semgt nk pi kuliah...yup..lebam lagi kaki nih..
then my rumate AIN  kate " wany better u pergi klinik..i takut ade yg patah "
[PK..???tak mau la buat rekod kat situ..tak penh pun g situ nk jumpe doktor]
after my taxation class...dgn haty yg terbuke..
with MUN & NIA,, drive my kancell go to PK..
uish...dr rahmah yg check-up me...
kena wat x-ray plak [dlm haty besh..pegalaman..just try to njoy it wany]












da mcm AVATAR da rase,,,hehhehee..
keputusan nyer... 5th metatarsal ku retak.. jari yg plh kechik kat kaki tuh retak sikit...
"doktor..kalo tak pi SERDANG tak mau buat blh tak???"
dr rahmah tuh da besarkan mata... "awak nk patahkan lg yg retak tuh???"
igt nk drive my kancil nk pi sendiri HOSPITAL SERDANG tuh..
[hospital serdang..erm..thinking of KAMU..KAMU kan rajen g hspital tu]
tp nurse tuh ckp..van ambulance da ready..
yehaaa!!! merase gak aku naek van tuh...too excited..

laju gegiler org tuh bawak..bile la aku nk terer mcm mamat nih drive kete...
gi hospital dgn adik NIA saye...thax sgt coz die sudi temakn saye..


 setia temankan gi solat asar n mgrib n smpai kebilik ku..
dunt know how to say.."dik sayang ko lebey-lebey"
mak abah aku tak inform lag..bg settle sume hal..then i will call my ayung to inform them :)
on the way nk pi serdang i text EN NAJMI just to inform him n i really need his support..
[felt like want to cry laju2]
then adik nia ask me "kak nak bg tau TUROCK MUCTO a.k.a KAMU tak???"
i just menggeleng kan kepala n smile..
yup kaki ku melangkah jua ke HOSPITAL SERDANG..
kiter register,amik number,n jumpe my first dr..n die check my kaki..
keputusan nye.."u punye kaki haa..kena potong tau.."
adoyai...~~~shuke gurau la plak kan...
second dr check plak...
"waht happened to her?" ---> second dr
"she jump at playground and fell down n crack!!!" ---> frist dr
mcm tak logik je alasan tu..
rase nye tak de la tinggi sagt aku melompat...


waiting for the next dr yg akan menyimenkan kaki ku ini...
yehaa~~~ merase naek weel chair...
time nih sius...aku da tak blh nak tahan da...
shuker menagish...uhuhuhuh!!!!
muhasabah diri... ALLAH tak kan uji hambaNYA jika hambaNYA tak mampu nak jalani ujian ini
so time untuk uji semua tahap kesabaran n tahap kekuatan
after magrib NIA tolak weel chair aku..kiterog gi BILIK PLASTER


 TAKUT??? tak...SAKIT pun tak...just terpikir...
berapa lame kena pakai mende nih..
bulan dua netball sukem...tak kan tak mau maen..

orang yg berjaye menyimenkan kaki ku...
agak segan la..tapi ape pilihan lagi yg aku ade...
selamat la sproting gegiler...
br la aku tau mcm mane dorang simen menda2 nih..
aku bajet mcm simen kaler kelabu tuh...
after kuar dr bilik nih..uat appoinment for the nextweek n amik ubat n balik..
againt A BIG THAZ to MUHAMAD NAZMI...
die da jadi supir aku untuk amik aku...
masuk je kereta die...
terus nagish..beban bertambah...sume kena harapakn bantuan org...
tak kan la nk lepak umah je...
nk belajar la weh..da nk mid exam da...
ade dosa yg aku buat agak nye nih...
call my ayung n story to her...n mintak tolong ayung to info mak n abh...
susah tak de tongkat..untuk uruskan diri...
alhamdulillah MUN IMA NIA carikan juge tgkat untuk aku..


 ade card sekali..terharu tahap hyper...
dorang ckp nih hadiah bufday aku..
huhuhu sayang korang sgt2!!!

terpikir pas nih da tak blh nk drive kereta...da tak blh nk jog..da tak blh nak main lawan turun tangga dgn BIBIK,,, da tak blh nk hangout malam temankan EN NAJMI makan..da tak blh nk lepak bilik MUN n NIA.. uhuhuhi..too sad... :(  mcm ne nk g kuliah nih..??? nak mandi pun sgt susah..take about 20 minit untuk mandi..da tak blh nak pakai seluar..siang malam pakai baju tido ajer...pergerakan menjadi lambat... just ckp dekat diri sendiri ALLAH suke org yang bersabar wany!!! 

*conclusion: plz appreciate your knee, hand n oll the part of your body :) br la aku dapat rase mcm ne org yg buta nak uruskan diri.. orang kurang upaya nk manage life die...bukan senang weh... haty pun kena kuat... meh nagish dlm toilet..buangkan sume kesedihan n keletihan..rase takut tak berkesemptan nak sujud betul2 atas tikar sejadah...ISLAM itu mudah...ade rukhsah SOLAT... aku hanye mampu solat duduk sahaja... perit...rindu nak sujud...beri aku kesempatan untuk sujud mcm biase...mun nia ima fye kak jana ain thax sgt byk tolong kite...tolong beli makanan,,bg support yg kuat temankan g PK papahkan nak masuk kelas, masuk toilet, sidaikan baju amik kan barang... n fyzul belikan susu chocolate n epal hijau..[beruntung nye aku ade mereka disini] n korang..time mcm ni la kite dpt tau sape yg betul2 sayang dekat kite..susah senang bersama..bukan time lapar je cr kite.. :( tolong doakan saye kuat n cekal untuk take care of my self...n cepat la bukak simen nih...n berhenti la berharap pade org yg tak sudi nak kesian kan kite... berhenti la berfikir pade mereka yg tak pernah nk fikir pasal kite.. oll da besh untuk mereka berdua yg selalu di ingatan:) *

3 comments:

nurhuda abdulrahman said...

http://princesscastello.blogspot.com/2010/01/untuk-wany-dan-kak-wany.html

fafa said...

sme la kita kak.
now akak da heal 100%?

mizzbutterfly said...

yup...tapi still jalan terhencut2 la..
sakit sikit..akak just retak jer...

Related Posts with Thumbnails