LuLLiL f.r.i.e.n.d

Tuesday, 24 May 2011

ada apa dengan MIMPI???

selamat hari SELASA :)
aku menghitung hari... untuk internship...
iyerp....lagi seminggu... haishhh...jauhkan kekalutan dari aku....amin...

dah sebulan aku duduk rumah mak dan abah...
aku tak dibenarkan buat part time... komitmen aku hanya pada isi rumah 
bosan...jemu... adala sikit...
yang aku hitungkan...dalam sehari...ada 24 Jam...and 10 Jam...aku spent kan untuk TIDO!!!
nice ~~~ seharusnya usia-usia mcm aku ni...average time untuk tido hanya 6-8 Jam...
maka dalam 10 Jam aku tido....biaselah ade lena dan tidak lena...
yang pasti mimpi-mimpi menarik selalu sahaja hadir :) wink....

korang percaya pada MIMPI??? eleh...korang percaya pada mimpi bile mimpi to so sweets kan...
mcm...bf/gf korang ajak kahwen...kan..kan..kan...
kalo mimpi tuh tak sweetss... haram...korang nak percaya...nak delete ASAP je kalo blh kan...kan...
aku??? untuk orang-orang mcm aku ni....tak pernah pun nak harap ade mimpi indah...
orang-orang mcm aku nih...akan rase ngeri bile mimpi result exam down n down... 
husihhhh kalo mimpi result down...nak cepat-cepat bangun tido...tak mau sambung tido...ngeri!!!
orang-orang mcm aku nih..akan senyum sambil tido bile orang-orang yang kita RINDU muncul dalam mimpi :)
confirm...tak mau bangun tido....kalo terjaga pun...aku sanggup pejam mata rapat-rapat... ingat balik mimpi 
tadi dan sambung tidor dengan tenang....hailaaaa.... untung-untung sambung balik babe mimpi tadi :)
ITUKAN MIMPI JE....

pernah menagish dalam tido ????kalo korang tak pernah...memang korang tak normal...hahahaha...
tak lah gurau je...tapi aku rase...mostly manusia akan mengalaminya...
aku??? dah dua kali kort... first time sek menengah kot...till now boleh ingat apa mimpi dia...
aku mimpi...abah saket....abah nak pergi tinggalkan aku and family....
giller la kot tak nagish...abah aku kot...antara orang-orang yg paling aku sayang....ABAH!!!
nagish...teresak-esak...selamat la aku tak share bilik dengan sesiapa....so family aku tak tau la...
second time... aku mimpi pasal orang yang aku RINDU say" GOOD BYE "untuk aku :( sekian....
memang terjadi pun.... aku ulang MEMANG TERJADI ... tuhan tabahkan haty hamba mu ini....
ITUKAN MIMPI JE...

untuk orang-orang mcm aku nih...akan mimpi seseorang bila... aku benar-benar lupa langsung dekat orang itu... atau RINDU bangat pada orang itu ... ataupun orang yang selalu aku ingat...herm... Normal la kan...
ada pulak...aku dah mimpi...tapi aku lupa mimpi tuh....
bila aku bangun...dan aku lalui sesuatu perkara then aku cakap "mcm pernah rase je benda nih....bile yer ??? "ouh....mimpi tadi..." 
ha...ini pun pentanda Normal :) 
kalo korang tak rasa...makna korang tak normal....hehehheheh :)
ITUKAN MIMPI JE...
"hye i'm baby irfan :)"  [nabila kula punya anak buah....]
Aku just curios sikit....time baby kite mesti banyak tido...
kalau baby tak tido baby tak boleh membesar dengan baik...
cuma...time baby tido...baby MIMPI ape yer??? herm...sape tahu....????
aku rase time aku baby...aku mimpi....mimpi....mimpi pasal...pasal...AmirulHadi kort :)
hempukkkk kepala.... :)

nota IPOH :
howyyyeeehhh...sebentar lagi kaki ini akan mendarat di IPOH...nak jadi ORANG IPOH sampai hari Khamis...so for those yang ada di IPOH....peminat-peminat I....nanti kan I di IPOH yerk :)

nota MIMPI:
MIMPI tetap akan jadi MIMPI... REALITI itu SATU KEPASTIAN :) JANGAN NAK BERMIMPI sangat la cik wany sayang....

hope lepas korang baca entry ini korang akan MIMPI aku... :) hihihi...thax ya...for mimpi aku :)
aku akan jadi nice dalam mimpi korang....aku kan baek gilllossss :)

Tuesday, 17 May 2011

big big GIRL :)

ada satu rasa... rasa yang membuak-buak :)
RASA BUAK = RASA NAK UPDATE BLOG :)

tapi rasanya...sekarang ini...RASA SEDIH...kenapa ??? akhir nnty aku bagi tahu...
hope korang-korang ade RASA TERUJA nak tahu... thax...

RASA sekarang nak share sumthing.... harap boleh bagi korang senyum sikit... sikit jer tak banyak...
curik dari tumblr someone :)haish....
first time bace 6 reason kat atas ni...buat aku senyum sikit....sikit je tak byk... :)
so gurls ade tak GUYZZ yang treat korang mcm 6 reason kat atas ni...???
ape??? tak de??? haillaaa....tak remaja la korang nih....
tapi...berkali-kali baca  "YET. SOME GUYS ARE JUST GOOD ACTORS"....  !!!
haishhh.... :(  jangan sentuh hati ni...kalau tak tahu nak jaga hati ni.... sekian... :)

RASA nak bagi tahu kat korang-korang semua...
lately nih...aku suke marah-marah...bile marah aku tido.... seronok bukan....???
tapi aku marah dekat seroang budak yang maseh suci lagi... memang tak patut :( 
Budak Selalu Kena Marah = Muhammad Ridzwan Bin Mohamed Rashid... adek paling bongsu
kenapa aku marah dia??? degil...dah darjah 6,,, tapi tak reti nak letak stokin, spender, baju kotor dekat bakul kotor... time buat homework bukak chanel CERIA...mmg lambat la homework tuh nak siap... 
bile homework dia banyak...then dia tak cukup masa nak siapkan...dia MINTAK aku yang siapkan...
aku MALAS....tapi aku buatkan jugak homework dia... bile mood dia tak elok...dia tak mau iron baju sekolah dia....dan aku jugak jadi mangsa....
paling aku tak tahan....dia penyepah antrabangsa... rak buku kat rumah nih..ada 2...khas untuk dia... 
tapi berselerak ya rabbi... bile aku suruh kemas...dia tak nak...
the end aku cakap "yer la adek...kak cik kan orang gaji adek " 
bongeeek betul la wany.... [marah dekat diri sendiri] 
nak tahu....sekuat-kuat manusia...adalah manusia yang berjaya tahan rasa marah...
dan wany ko tak kuat :(
herm...lebih marah pada diri sendiri nampaknya.... :(
"adek....kak cik mintak maaf yerk"

nota sekejap je lagi :
sat lagi nak amik ayung dekat KL Sentral...then nak jejalan cari baju raya... nak kaler ape yerk...??? no idea... Hitam barang kali.... Hitam??? Tak remaja la ko nih wany.... haiiilaaaa....

nota RASA SEDIH:
Selangor kalah dengan Kelantan...dengan agregat 6-2... tertekan gilllossss :(
sedey sebab tgk mirul down...tak suke giler tengok die down atas padang :(
sedey bile mirul sanggup say sowrry dekat fan dia... :(
its okie mirol....everyday, when i open my eyes...i will watching u again n again... 
and i keep support u :) moga kau sukses selalu...jangan lan injured mane mane lagi...
and pleaseeeeeee..... cepat-cepat la cool balik :)

ada 5 orang pak guard dekat bilik aku sekarang...ehheheh ....handsome kan pak guard bilik aku ????
:)

Monday, 9 May 2011

how to sleep well,,, sayang....????

jumpa lagikkk :P
dah masuk minggu ke tiga aku stay kat rumah sendirik... :)
nuthing to do..bangun...makan...tgk tv...online...stalker blog artis-artis... kalo rajen sikit  jog dekat tasik Tmn Bersatu... heaven kan...??? SANGAT!!!
godek-godek external hard disk... lihat-lihat gambar lama-lama.... nak gelak harus lah ade...
tak nak upload pic pic yg cohhhmmeeel...
nak share...or nak jamu mata korang dengan.... PIC AKU TIME TIDO DALAM KELAS!!!
jangan cakap korang tak pernah tertidur dalam kelas...haiiilaaaa.... tak remaja la korang nih...

wif bibik... "mishhh u bibik " nih kelas English...harus la time first year...tgk la..semgt pakai kad matrix :) 
first year...skeemmmaaa la sikit...

kelas...Organisation Management kort!!! first year jugak time nih... ade presentation time ni... ouh...puasa sekali time ni... enak sehhhh....tido cenggini.... :) terkehel la kejap leher...
nih tido style peluk buku...dengan harapan semua ilmu yang ade dalam buku tuh..cepat absorbbbb dalam otak..nice~~~
time ni...kelas Pengurusan Emosi...short sem time second year!!! 

aku bukan la type student yang suke gillosss tido dalam kelas...haiiilaaa....
tapi kalo kelas tuh jenis asyik kena pandang slide je...ehemmm...payah la aku nak fokus direct 2-3 hours...
tido la besh!!! 
gambar2 kat atas ni natural yerk...aku ulang natural!!! tak de maknenye aku nk suh kawan aku snap pic aku time tido...gilllooosss!!!

tapi releksss la...bukan aku sorang je yg suke tido dalam kelas...heheheh. [gelak jahat]
aku pun suke gak curik-curik snap pic member lelain tengah tido....hahahaha [gelak lagi jahat]
seeeeeeee   yaaaaa.....
"iema....ampun iema... aku ade pic ko time ko gilllleerrr ngantuk..." haa....sampai terlentok dekat kusi...
lupe la kelas ape...tapi tgk buku atas tuh...mcm kelas... Company Law :) 
peliksss...kelas Law pun boleh tido... ngantuk sgt barang kali :)

and....aku rase pic bawah nih ... SEMAAAARRTTTT giilllerrr!!!
and... aku rase...Dia lah inspire aku untuk aku pikir... "releksss la..sekali sekala tido dalam kelas"
presenting.... En Najmi :)
"tahx a lot to iema....sebab kau la capture pic nih kan..." HAHAHAHA [gelak lagi lagi jahat]
full name mamat atas ni is...Shairazi Najmi Seth :)
die memang suke gillerrr tido dalam kelas... sampai dengkur okie...
tapi die ni hebat...ade full of skill la how to sleep in class...
kalo masuk kelas...suara dia la yg paling dengar... 
tung tang tung tang bagi idea itu and ini.. and semua soalan lecturer tanya die jawab la...
wlpn jwpn die mmg salah dan ke laut... tp dia try kan... ;)
herm...15 minit pertama...tetibe kelas senyap...kite toleh belakang..
"heh dah tido da die ni...padan la senyap"
tapi nanti bile result keluar...herm...cangggihhh je result die... sambil dia tido...die dengar jugak kort!!!

here is several tips la..yang perlu korang tahu...if korang teringin nak tido dalam kelas...
1) duduk la line belakang...sopan sikit nak tido...
2 )make sure...kawan yang duduk depan korang tuh...sedikit besar badannye...supaya dapat cover korang tido...
3) co-operate la sikit dgn mmber sebelah..suruh usha line time nak tido...tak de la kantoi dengn lecturer!!!

TAPI...jangan la ikut...better korang bawak air mineral...mentos ke...kuaci ke...kismis ke...
boleh kunyah2 dalam kelas... lawan rase mengantuk tuh..
yang penting...niat sebelum masuk kuliah...kata dalam diri "aku tak mau tido..nak fokus"
insyaALLAH..mujarab.... [ceh...mcm bagus je ayat ....haiiilaaaa]

nota kenapa:
kenapa aku kena buat entry pasal tidor dalam kelas???? 
jawapan nye...RINDU nak pergi kuliah and tutorial!!!
heh :) sangat penipu!!! no la..just terbayang-bayang...memory-memory nak pergi kelas!!!
biasa la manusia.... bila cuti nak sibuk belajar...bila belajar sibuk sangat counting days....bile nak cuti :)
tak kan tak biasa kot...??? tak remaja la cam ni...

nota masalah:
actually...lately nih...aku rase mengantuk sangat...tapi susah nak tido lena !!! haillaaa...
paksa pejam mata...tapi tak tido...mcm ne nak dapat mimpi besh...kalo tak tido... ???

Monday, 2 May 2011

white gold ring...

hey May!!!
everybody....sihat tak...???bahagia ngak...??? moga  :) selalu...
rase mahu update...walhal idea tidak berkembang...maaf :(

SABTU 30042011

A Day To Remember... Titiwangsa...
"Selamat Pengantin Baru untuk Mak Su & Husband :)"
wedding yg chantiq....penuh fresh flower dkt swiming pool...tapi tak sempat nk amik pic... :(
hantaran yg menarik...bagi gitar weh...!!! kagum sekejap...
so kalo aku kahwen dgn amirulhadi...aku kena bagi bola atau kasut bola sepak la yerk ;) tak menarik la...
kena bagi mirul....erm..erm..erm... pewarna rambut brand Wella :)



muda-muda dah jumpa jodoh :) Melaka...
aku ade kazen...lelaki...umur die muda setahun dari aku...aku panggil die edi mak long...
kenapa aku panggil die edi maklong sebab aku ade 3 orang kazen yang nama mereka...
eddy... eddy makyong...eddi makngah n edi maklong...
dan ketiga-tiga eddy nih dah selamat jadi tunangan orang... ouh yerk..eddy ni semuanye LELAKI...
maka edi maklong...nak bertunang... maka wujud la rombongan Mak Long...
so moh la kite ke Melaka... nak pegi meminang anak dara orang...
mood aku : hanya melihat...dan otak memikir... "kenapa senang je dorang jumpa jodoh???awat cepat sgt dorang ni nak kahwen???senang ke nak cari partner life??? dan aku...???"  
full of question...but no answer!!!
 seronok dapat cincin free :)
maklong and edi punye tunang...forgot to tanye nama dia ape :P... bahagia je muka....

mari jelajah MELAKA...
sebab ade sesetengah rombongan Mak Long datang dari jauh...dan jarang pusing-pusing Melaka Town...
so mereka mahu lihat-lihat apa ade di Melaka... ada yang naek becha...taming sari...
mood aku : tak excited...badan dah lemau...tapi syioookkk jugak...hangout malam-malam...dengan pakai baju kurung...aku rase...aku la perempuan paling ayu malam tuh... :) 
atok pak long and the taming sari....
rombongan Mak Long....
dah letih dah time nih!!! musssyyyuukkkk n masaaammmmm je sume orang...hehehe :)

keluar dari Melaka Town dekat hampir pukul 10 p.m
abah dah letih...aku nak drive...tapi kereta abah manual....aku ulang MANUAL...
abah tak percaya nak bg aku drive... "lagi lambat" kata nya...
aiyak...boleh la drive manual...tpi tulah..sloww la sikit....
singgah sebentar rumah Mak Long dekat Sg Ramal...
abah tanya aku "nak keluar exit mana wany???"
dan aku jawab.. "exit Bangi la abah..." saje nak lalu area Bangi sekejap!!! nak buang rindu pada Bangi...
ouh yerk..Rindu pada mereka yang masih ada di Bangi...

nota seminggu :)
dah seminggu duduk rumah :) baru tadi aku siap kemas bilik ... heaven...tak kisah nak bangun lambat... hp pun dah tak bising-bising lagi... cuti secuty cuty nye... :) bangun dari tido..terus pikir nak makan ape... hahahaha!!! tak payah nak pikir asgment...exam..lecturer..kuliah...AWESOME!!!

nota sebulan :)
lagi sebulan aku akan intern...petang tadi  sempat melawat SALIHIN CONSULTAN... nak meninjau tempat baru untuk aku!!! moga semuanya lancar sahaja... 

nota aku :)
 memenuhi masa dengan membaca apa yang HLOVATE bagi...
baru menerima white gold ring... :) tersemat kukuh di jari manesss...
dan rindu AMIRULHADIZAINAL :) sampai termimpi...nice~~~
Related Posts with Thumbnails